9 ani în blogosferă + GIVEAWAY (ÎNCHEIAT)


Astăzi împlinim 9 ani de când folosim această platformă pentru a promova și pune la dispoziția ascultătorilor emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ, în primul rând, dar și pentru a promova lectura și evenimentele care au legătură cu ea, în al doilea rând.

Pe 17 februarie 2014 am creat blogul CARTEA E O VIAȚĂ, iar pe 22 februarie am publicat primul articol.

Iată câteva statistici pentru cei cărora le plac cifrele: am publicat până acum 2431 de articole, avem 268 abonați, am adunat în acești 9 ani 201.667 vizualizări și ne-au vizitat 101.063 persoane.

Nu sunt cifre colosale la scara Internetului, dar pe noi ne bucură creșterea constantă (cel puțin a numărului de abonați), chiar dacă în ultimul an, datorită mobilității mult mai mari (față de anii pandemiei), traficul a fost în scădere.

Pe lângă recenzii scrise și audio, anul trecut am realizat câteva serii noi, cum ar fi Refracții, Cum să crești un cititor, 40 de cărți de citit ca să crești mare, precum și seria din Postul Paștelui, Apoftegmele Părinților Pustiei.

Am continuat, de asemenea, pe timpul verii, seria Cărți cu dor de ducă, iar în tot timpul anului rubricile Un strop de viață pentru părinți și Devenind o prezență vindecătoare.

Irina Trancă continuă să publice rapoartele sale lunare de lectură, pe care le găsiți în categoria Ce am citit. De asemenea, se ocupă de articolele dedicate Zilei Copilului și cărților pentru copii, în general.

Irina Enache prezintă noutățile editoriale la fiecare câteva luni, precum și Aniversările literare, iar amândouă am continuat să ne evaluăm prioritățile de lectură de două ori pe an și să scriem despre noutățile pe care ni le dorim de la târgurile de carte.

Și apropo de târguri de carte, anul acesta au avut loc fizic pentru prima dată după 3 ani atât Bookfest, cât și Gaudeamus, despre care v-am povestit în câteva articole aici, aici și aici

Clasamentul celor mai populare postări ale anului trecut a scos în sfârșit niște articole „înțepenite” mulți ani la rând, și a lăsat loc pentru câteva surprize (vezi locurile 2, 6, 8, 9). În mod surprinzător, a revenit interesul pentru Steinhardt (probabil pentru că a fost inclus și în proiectul #citeștecunoi de pe Instagram), iar Fratele Laurențiu a reușit să revină în topul anual.

 1. „Jurnalul fericirii“ de N.Steinhardt
 2. Bookfest 2022 – primul târg de carte la București după 2 ani de pauză
 3. „Confesiuni” de Sfântul Augustin
 4. Recomandări de lectură pentru 2022/ Ziua Internațională a Cititului Împreună 2022
 5. „Călătoria creștinului”, de John Bunyan
 6. „Viața cu Dumnezeu – practicarea prezenței lui Dumnezeu” de Fr. Laurențiu al Învierii
 7. Care-i faza cu cititul sau cele mai frumoase cărți despre cărți
 8. „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” – carte și film
 9. Pagina ASCULTĂ

Topul celor mai populare 9 postări din ultimii 9 ani a rămas însă aproape neschimbat:

 1. „Cele patru iubiri” de C.S. Lewis
 2. „Viața cu Dumnezeu – practicarea prezenței lui Dumnezeu” de Fr. Laurențiu al Învierii
 3. „Confesiuni” de Sfântul Augustin
 4. Visele se împlinesc când povestea de dragoste ți-o scrie Dumnezeu
 5. „Feminitate pusă deoparte” de Leslie Ludy
 6. Pagina ASCULTĂ (new entry!)
 7. „Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr“ de C.S. Lewis
 8. „Cu Dumnezeu în subterană” de Richard Wurmbrand
 9. Recomandări de lectură pentru 2021

Pe canalul nostru de Mixcloud, unde găsiți cele 252 de episoade ale emisiunii CARTEA E O VIAȚĂ, ni s-au mai alăturat câțiva abonați, ajungând la 73, iar în toți acești ani s-a dat play de 9272 de ori și au fost ascultate 67,169 de minute.

Așa cum vă anunțam însă, suntem în procesul de a muta toată arhiva și pe Anchor/Spotify, iar noile episoade le vom încărca doar pe aceste platforme, așa că vă invităm să ne urmăriți și acolo, pentru a fi la curent cu noutățile. (Am descoperit între timp de ce anumite episoade nu mai sunt disponibile pe Mixcloud, dar tot credem că mutarea e benefică.)

Pe Facebook, deși am ajuns să avem 1.900 de „followers” și deși mulți ajungeți pe blog via Facebook, interacțiunea pe acea platformă e minimă spre zero, așadar vă îndemnăm pe această cale ca, dacă ne urmăriți acolo, să îndrăzniți să reacționați la postările noastre, printr-un like și/sau share, ne-ar ajuta enorm!

Pe Instagram ne-am adunat (cu ajutor din partea altor „colegi” de pe platformă, cărora le mulțumim!) 586 de abonați! Dacă sunteți pe această platformă, vă invităm să ne căutați și să ne urmăriți și acolo, vă anunțăm despre tot ce publicăm aici, vă atragem atenția asupra noutăților sau a altor articole interesante și organizăm și giveaway-uri.

Drept mulțumire pentru că sunteți alături de noi și pentru a sărbători împreună, vă invităm la primul GIVEAWAY din anul 2023, al cărui premiu constă dintr-un exemplar din volumul Newton și Polly de Jody Hedlund!

Tot ce trebuie să faceți este să ne povestiți, pe scurt, într-un comentariu la acest articol (NU pe Facebook sau pe Instagram) cum ne-ați descoperit blogul (prin motor de căutare, link pe Facebook, Instagram, v-a spus un prieten de noi, ce articol ați găsit mai întâi, dacă vă amintiți, etc.).

Așteptăm comentariile voastre până vineri, 24 februarie, ora 23:59 (ora României). Vă rugăm să folosiți o adresă de email pe care o accesați frecvent, pentru a vă putea contacta, în caz că sunteți câștigător, pentru a intra în posesia premiului.

Premiul va fi trimis prin curier rapid DOAR la o adresă de pe teritoriul României.

Vă dorim lectură/audiție plăcută și succes tuturor!


UPDATE:

Anunțăm cu bucurie câștigătoarea giveaway-ului!

Mulțumim tuturor pentru participare și pentru că ne-ați împărtășit cum ne-ați descoperit – este o încurajare pentru noi să continuăm să scriem și de asemenea ne este de folos să știm pe ce căi putem ajunge la voi. Ne puteți ajuta să „creștem” în vizibilitate prin orice share/like/comment pe orice platformă sunteți activi.

Sperăm să ne fiți alături și în continuare, pentru a descoperi cărți valoroase, și de asemenea așteptăm și impresiile voastre cu privire la cărțile prezentate sau ceea ce mai citiți voi!

19 gânduri despre „9 ani în blogosferă + GIVEAWAY (ÎNCHEIAT)”

 1. În 2021 am deschis și eu un blog “ Despre viață și suflet”, platforma pe care mai postez fragmente din cărțile mele, si câteva luni mai târziu am început sa caut alte Bloguri ce m-ar putea ajuta sa fiu oarecum la zi cu noile apariții de cărți, cele mai citite, referințe noi etc. 💕 Chiar mi-am achiziționat ultimele cărți recomandate de voi.

   1. Ați fost recomandate de o prietena și tare mult mă bucur că v-am găsit!
    Prima data am citit „cum să crești un cititor”.
    Vă admir perseverenta și pasiunea.
    Multi, multi ani înainte că e nevoie de oameni că voi care încurajează cititul și recomanda cărți valoroase.
    🤗 Multe binecuvântări!

 2. La mulți ani și felicitări pentru acești 9 ani!
  Eu am aflat despre voi de la Ana Maria Pustan, o urmăresc pe Instagram și la un moment dat v-a recomandat(cred ca prin toamna lui 2021). Am intrat pe blogul vostru, mi-a plăcut ce am găsit, recomandările voastre și așa am rămas aici. ❤️

 3. Am descoperit blogul pe Instagram și chiar eram tristă ca nu e și mai popular. Mă bucur de fiecare recomandare de carte și fiecare recenzie pe care o faceți ♥️

 4. Buna! Eu am gasit blogul vostru cu ceva ani buni in urma; am vazut una din postarile de pe Facebook si asa am ajuns pe blog. Apreciez munca si perseverenta voastra, blogul carteaeoviata este sursa sigura unde vin sa citesc despre ultimele carti bune aparute. Va multumesc, fiti binecuvantate!

 5. Buna. V-am descoperit cand cautam informatii despre o carte de copii, apoi am continuat din articol in articol, m-am bucurat de multe recenzii, am pus in wishlist cateva recomandari. Imi plac foarte mult articolele care fac inventarul cartilor citite in luna trecuta. La multi ani!

 6. Buna, eu am descoperit blogul vostru dupa ce am auzit emisiunea la Radio Vocea Evangheliei!Mă bucur de fiecare recomandare de carte și fiecare recenzie pe care o faceți.Fiti binecuvintate!

 7. Buna ziua si la multi ani pentru cei 9 ani! Lucrez ca si sofer de tir in Anglia si mi am descarcat o aplicatie de radio romaneasca si asa am descoperit Radio Vocea Evangheliei unde am auzit si despre blogul vostru si va ascult cu drag de fiecare data inclusiv toate editiile si predicile care sunt spuse si care au un mare impact in viata mea spirituala fiind nascut si crescut ortodox acum pot spune caci nu trebuie sa facem parte de oarecare religie ci sa avem credinta cu toata inima in Creatorul Nostru care Si A dat viata pentru pacatele noastre ca sa putem avea o viata vesnica🙏 va multumesc pentru fiecare editie si fiecare carte care o prezentati . La revedere!

 8. Buna ,
  La multi ani pentru cei 9 ani de activitate . V am descoperit pe Instagram, la Bella Stir, mai apoi pe Spotify unde am notificările pornite pentru a nu pierde niciun episod ! 😊

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: