Bookfest 2022 – Evenimente și liste de dorințe


Așa cum v-am promis, revenim cu o selecție a evenimentelor din programul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2022 (ediția a XV-a), care va avea loc la București între 1-5 iunie la Romexpo (Pavilionul B2). Invitatul de onoare al acestei ediții este Japonia, iar intrarea este, ca de obicei, liberă.

În plus, vă prezentăm, așa cum ne e tradiția, listele noastre cu cărțile pe care ni le dorim și sperăm să vă molipsim și pe voi de entuziasmul nostru pentru primul târg de carte de după pandemie!


Irina Enache

Nu pot spune ca am dus lipsă de cărți în ultimii doi ani. Dimpotrivă, cred că am ajuns la un record, atât de cărți citite, cât și de cărți cumpărate. Însă bucuria pregătirii pentru o după-amiază petrecută printre cărți, la un eveniment special dedicat lor, cu prietena mea –  să vezi ce mai găsești pe acolo și nici nu ți-a trecut prin cap; sau surpriza de a te întâlni cu alți cititori pe care îi cunoști și care vin acolo cu același scop – nu se compară cu nimic! Și pentru că abia aștept să merg săptămâna aceasta la Salonul Internațional de carte Bookfest, ediția a XV-a, am deschis site-urile editurilor care mă interesează în general și iată ce mi-a atras atenția și mi-ar plăcea să văd, să răsfoiesc sau să cumpăr.

Voi începe cu Editura Publica, unde găsesc din ce în ce mai des cărți care să mă intereseze, în special din categoria mea de priorități legată de știința popularizată:

Pe umerii naturii. Cum îți salvează viața zece milioane de specii, de Anne Sverdrup-Thygeson – sunt interesată ce specii prezintă și cum anume ne ajută autoarea să înțelegem modul în care suntem legați de natură, deși uneori părem din ce în ce mai deconectați de ea.

Întrebări frecvente despre univers, de Daniel Whiteson, Jorge Cham – pare o carte la fel de distractivă ca How To. Cum să sau What if? Ce-ar fi dacă? de Randall Munroe (tot de la Publica), însă orientată către niște întrebări mai „serioase” și adresate mai des, care ne-ar interesa pe mulți dintre noi, cu privire la univers și la locul nostru în el, cel puțin din punct de vedere științific.

Nudge. Ediția finală. Cum să luăm decizii mai bune în privința banilor, a sănătății și a mediului înconjurător, de Cass R. Sunstein, Richard H. Thaler – îmi place să răsfoiesc, din când în când, astfel de cărți care să mă ajute să mă organizez mai bine sau să îmi lărgesc orizontul cu privire la lumea în care trăim, iar această carte este adresată în special deciziilor pe care le avem de luat zilnic, în lupta cu finanțele, cu schimbările climatice, cu sănătatea (sau pandemiile).

Tot din categoria știință popularizată, și intersectat cu domeniul psihologiei sau psihiatriei, o altă prioritate de-a mea:

Povestea creierului. În căutarea celui mai complicat obiect din univers, de Alexandru Babeș, apărută la Editura Humanitas.

Suntem sănătoși la minte? Despre sănătatea psihică în România, de Radu Teodorescu, Cătălina Dumitrescu, Daniel David, Ioana Scoruș, Eugen Hriscu și Vlad Stroescu, tot de la Humanitas, carte care își va avea și lansarea vineri, 5 iunie de la ora 18:30 la standul editurii în prezența autorilor. Moderează: Lidia Bodea.

Creierul înșelător. Experimente literare în epoca neuroștiințelor, de Jason Tougaw, apărută la Curtea Veche, un dialog între neuroștiințe și literatură, pornind de la lucrări de literatură cu personaje „neurodivergente” sau ale unor autori care fac parte ei înșiși din această categorie.

De la Editura Humanitas mi-au mai atras atenția:

Căderea întru înălțare. Spiritualitate pentru cele două jumătăți ale vieții, a preotului catolic Richard Rohr

Foloasele pesimismului și pericolul falsei speranțe, de Roger Scruton

Iar de la Editura Trei:

Hărțile sensului. Arhitectura credinței, de Jordan B. Peterson, un autor care m-a surprins plăcut mai ales în ultimul timp.

Să nu uităm, de asemenea, poveștile și miturile! De la Editura Nemira aș dori să citesc Piranesi de Susanna Clarke și O scurtă istorie a mitului, de Karen Armstrong. Iar la Curtea Veche am descoperit Miturile nordicilor și Legendele Egiptului antic, de Roger Lancelyn Green.


Irina Trancă

Ca de obicei mi-am organizat lista după edituri, pentru o orientare ușoară la fața locului, dar am inclus și titluri pe care le am deja sau pe care vreau doar să le răsfoiesc, pentru că m-am gândit că merită să vă atrag atenția asupra lor. Nu o să-mi cumpăr nici jumătate din ce am pe listă și cu siguranță socoteala de-acasă nu se va potrivi cu cea din târg! Promit însă să încerc să nu cumpăr numai cărți pentru copii, deși va fi foarte greu, se anunță atâtea noutăți frumoase!

ACT ȘI POLITON

Vreau să menționez două noutăți ilustrate în versuri, în genul celor de Matthew Paul Turner pe care le-am menționat aici, Dumnezeu mai veghează? de Sheila Walsh și Aleksandra Szmidt și Cum este Dumnezeu? de Rachel Held Evans și Matthew Paul Turner. Sunt cărți cu mesaj creștin, poate copiilor voștri le plac, Mihai nu a părut prea impresionat.

EDITURA ARAMIS

55 de povești cu dragoni – Mihai e pasionat de ei, am văzut-o la ei pe site și am zis că merită să o răsfoim.

Grupul Editorial ART – aici se vor duce banii noștri, pentru că și Mihai vrea la „minigrafic”! :)) În plus, ei promit o agendă cu „Drepturile cititorului” la cumpărături în prima zi de târg – hello, count me in!

Adevărata poveste a lui Charlotte Doyle de AVI – o aventură pe mare recomandată și în Manualul lecturii cu voce tare de Jim Trelease, care mi se pare perfectă pentru vacanță.

Din copilărie de Roald Dahl – un clasic de mult așteptat în limba română, una dintre cărțile mele preferate de Roald Dahl!

Trecere pentru pitoni de Carmen Tiderle – M-am gândit că i-ar plăcea lui Mihai, a citit Fabrica de lipici de aceeași autoare, iar poeziile sunt ușor de citit singur. Și amuzante!

Cu cizmulițe de mălai de Constanța Buzea – o altă carte de poezii cu o recomandare scrisă de Ioana Părvulescu pe care aș lua-o pentru mine, pentru că pe Mihai nu a părut să-l atragă când i-am arătat-o în librărie.

Vacanța lui Nor de Ileana și Maria Surducan – o bandă desenată românească cu elemente de basme românești pe care ne-o tot recomandă fetele de la Asteroidul B612 și pe care sunt hotărâtă să o cumpăr chiar dacă Mihai nu se va arăta nici de data asta convins, pentru că am ascultat și un interviu cu autoarele și mi-a plăcut tare mult de ele. Arta Mariei Surducan am mai admirat-o și în alte contexte și am mai citit de ea Cele douăsprezece prințese dansatoare.

El Surdo de Cece Bell – Aș fi ocolit în continuare această carte dacă nu aș fi citit despre ea și în recomandările din Manualul lecturii cu voce tare și nu ar fi văzut-o Mihai la Asteroid și ar fi vrut să o luăm (dar l-am descurajat spunându-i că e pentru copii mai mari, doar din ce scria pe copertă) și dacă nu ar fi avut-o la bibliotecă în original. E și premiată cu prestigiosul Premiu Newbery Honor, ca să știți. Mare păcat aș fi făcut să o ratez! Vă scriu mai multe în raportul pe mai!

Îndrăgostită de cărți de Debbie Tung – Pe asta o am și am citit-o de cum a sosit coletul cu ea, au citit-o și Mihai, și soțul, deci trebuie să v-o luați și voi! :)) Este un omagiu în bandă desenată adus… îndrăgostiților de cărți.

Întâiul meu cuvânt de pionier de Adina Rosetti – Și pe asta o am și am citit-o a doua zi după ce a venit coletul, într-o singură seară. Deci să v-o luați. Joi, pe 2 iunie de la ora 17:00 vă puteți întâlni cu autoarea la o sesiune de autografe la standul editurii.

Învățătura de minte – eseuri despre educație de Liviu Papadima – În sfârșit o carte pentru „oameni mari” (insert emoji cu ochelari). Domnul Papadima mi-a fost profestor la Master la Litere și e un domn tare simpatic, mi-amintesc cu drag de cursurile dumnealui, ținute la Catedra de Litere, într-o atmosferă foarte destinsă, la care chiar vorbeam despre cărți!

BAROQUE BOOKS & ARTS
Istoria culturală a lumii povestită de culori de James Fox – mai trebuie adăugat ceva? Ah, poate doar faptul că este extreeeem de scumpă! Dar nu costă să pui mâna, nu?

Dicționar îndrăgostit de parfumuri și Parfum. O istorie grandioasă de Elisabeth de Feydeau – Idem.

Harta cunoașterii. O istorie în șapte cetăți sau cum au fost pierdute și regăsite ideile Antichității de Violet Moller – Întrucâtva mai accesibil din punct de vedere al prețului, acest volum pare foarte interesant.

BOOKLET FICTION

Aici găsiți cărțile lui Katherine Rundell Pe acoperișurile Parisului, Hoții cei buni, Exploratorul pe care le-am menționat de curând aici.

Ieșirea din ascunzătoare de Ruth Gruener – O poveste despre persecuția și ascunderea în timpul Holocaustului.

Jane și povestea perfectă de K.L. Going – Ce ar face Jane Austen dacă ar avea 12 ani? Cam asta este premisa acestei cărți despre o adolescentă pasionată de cărțile ilustrei scriitoare, care se confruntă însă cu niște crize familiale și personale.

CARTEA COPIILOR

Împărăția fluturilor de Sibylle von Olfers – De-abia aștept să răsfoiesc măcar această superbitate!

Supa de șoricel de Arnold Lobel – O altă carte recomandată de fetele de la Asteroid, care cred că i-ar plăcea lui Mihai.

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Stația Tokyo. Jurnal de ambasador de Radu Șerban – Am mai avut pe listă această carte cred că pentru ediția anterioară Bookfest, dar atunci n-am mai căutat editura. Anul acesta sper că o voi găsi mai ușor, având în vedere că Japonia este în prim plan și voi întreprinde o vânătoare de cărți scrise de autori japonezi/despre Japonia.

În plus, se (re)lansează sâmbătă de la ora 11:00 la standul editurii alături de autor și Alexandru Ioan și general Mihail Orzeață. Moderează: Vasile Burlui.

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

O limbă venită de departe de Akira Mizubayashi – Am dat de această carte în programul evenimentelor de anul acesta, autorul venind în persoană să participe la discuții despre cărțile sale (a apărut și un roman de-al său, Inimă frântă la Humanitas Fiction). Din descrierea ei, pare a fi o mărturie despre ce înseamnă ca japonez să înveți o limbă europeană (franceza) și să-ți asumi bagajul sociologic care vine odată cu ea. Mi s-a părut interesant, așa că o s-o caut să o răsfoiesc.

Joi, pe 2 iunie la ora 15:00 la standul INSTITUT FRANÇAIS DE ROUMANIE & DÉLÉGATION GÉNÉRALE WALLONIE-BRUXELLES EN ROUMANIE are loc lansarea acestei cărți în prezența autorului și a traducătoarelor Alina Pelea și Rodica Baconsky.

Apoi, de la ora 16:00 la SCENA ARENA, Editura Humanitas organizează o dezbatere despre romanul Inimă frântă de Akira Mizubayashi. Temă: Muzica lumii – dialogul culturilor și condiția umană. Participă: Akira Mizubayashi, Bogdan Ghiu, Rodica Baconsky.

Grupul editorial CORINT

Șase cocori stacojii de Elizabeth Lim – Un basm de inspirație asiatică, cu o copertă minunată! (Și un preț pe măsură, ahem! Dar copertaaa!)

Zglobiuț de Cristina Grecu, cu ilustrații de Marina Plantus – Sună a ceva ce i-ar plăcea lui Mihai, dar să vedem cum i se va părea lui.

CURTEA VECHE

Învățătorii de grijă de Alex Donovici – Am văzut-o de ceva timp în librării și m-au impresionat descrierea și calitatea ediției. Acum e redusă 50% pe site, dar cred că este din categoria celor care vor mai aștepta pe listă mai mult timp.

Zâna năzdrăvană și Pădurea Fermecată de Jana Bauer și Caroline Thaw – O altă poveste descoperită în librărie, care m-a atras prin temă și ilustrații.

Noi poezii cu Ma și Mi de Irina Becher și Jesuso Ortiz – Nici nu mi-am dat seama că acesta e volumul 2 când am căutat-o (deși l-am văzut pe primul prin librării), eu pe acesta l-am descoperit pe Instagram și m-au atras ilustrațiile de tip colaj, uitați-vă să vedeți ce splendide sunt!

Eliberează-te de gândurile toxice de Jennie Allen – O carte scrisă de o autoare creștină, destul de populară în America (și ea, și cartea), despre un subiect poate mai arzător decât oricând.

EDITURA FRONTIERA

Haiku siberian de Jurga Vile și Lina Itagaki -Recomandată și de Ana de la Asteroid, și de Mariana Dinu într-un articol recent aici, deja nu mai pot amâna cumpărarea ei!

Grupul Editorial HUMANITAS

Cuvinte sufletești de Regina Elisabeta a României – Pe asta am cumpărat-o deja, odată cu Luna de la Kiev de Gianni Rodari, dar am vrut să vă atrag atenția asupra ei, pentru că pare o bijuterie. Un fel de devoțional în stil Carmen Sylva, de acum un secol. Cred că va fi ceva deosebit. De altfel, vineri, 3 iunie de la ora 18:00 are loc lansarea acestei cărți la standul editurii alături de Silvia Irina Zimmermann, Tania Radu și Tatiana Niculescu.

Apropo de Luna de la Kiev, vineri, 3 iunie de la ora 12:00 la standul Editurii Humanitas Mihnea Gâdici („Citește cu Mihnea”) susține un atelier pentru copii, „Cartea speranței“, pornind de la această carte.

Jurnal de război de Regina Maria (3 volume, reeditare) – M-am gândit că pe unii i-ar interesa să afle despre această nouă ediție (broșată, dacă nu mă înșel), mai ales în vremurile pe care le trăim.

Muzica gândiriiGabriel Liiceanu în dialog cu prietenii săi (ed. Cătălin Cioabă și Grigore Vida) – un volum-omagiu cu ocazia aniversării de anul acesta a lui Gabriel Liiceanu, o carte de colecție pentru admiratorii săi.

Trei surori de Heather Morris – După ce am recomandat în repetate rânduri primele sale două romane, nu se putea să-l ratez pe al treilea, pe care l-am și citit deja, de altfel! Sâmbătă de la ora 19:00 are loc lansarea acestei cărți alături de Liana Stanciu, Marius Constantinescu și Denisa Comănescu.

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura – Autoare japoneză, fustă violet, carte mega-apreciată, hai să vedem! Sâmbătă se lansează la ora 15:30 la standul Japoniei alături de Raluca Nicolae, Alice Teodorescu și Denisa Comănescu.

Poveștile bufniței. Pisoiul care se temea de orice de Eric-Emmanuel Schmitt – Un Schmitt pentru copii? Bineînțeles că o vreau! Am și citit-o deja în franceză de la Institut, sper să-i placă și lui Mihai. Vineri de la ora 11:00 Liana Alexandru susține la standul editurii atelierul pentru copii „Cărțile curajului“ pornind de la cărțile Pisoiul care se temea de orice de Éric-Emmanuel Schmitt, Swimmy de Leo Lionni și Proiectul Barnabus de Frații Fan.

Unde este Anne Frank – roman grafic de Ari Folman și Lena Guberman – Am tot sperat că apare această carte și pot s-o cumpăr cât mai curând, pentru că am văzut filmul după care este scrisă și mi-a plăcut enorm! Vreau neapărat să scriu un nou articol „carte și film” despre ea și sper să pot ajunge la lansarea care este chiar miercuri, alături de ediția aniversară a Jurnalului Annei Frank, care împlinește anul acesta 75 de ani de la publicare. Ari Folman, împreună cu David Polonsky, a adaptat Jurnalul însuși într-un roman grafic, apărut și în română acum câțiva ani, dar atunci l-am ignorat. Mi-a plăcut însă atât de mult grafica de la Unde este Anne Frank, încât o să-l caut și pe acela la Bookfest.

Miercuri, în prima zi de târg de la ora 16:30 are loc lansarea acestor cărți în prezența lui Marius Constantinescu, Ioan Stanomir și Iustina Croitoru. Moderează: Lidia Bodea.

KATARTIS

Poate de Kobi Yamada, cu ilustrații de Gabriella Barouch – Altă recomandare de la Asteroid, pe care cel mai probabil doar o voi răsfoi, pentru că este destul de scumpă și nu e o prioritate acum.

Geografie cu ratonul Pălărie. Geografia României în versuri de Laura Dina, cu ilustrații de Daniela Olaru – Am văzut câteva pagini în social media și m-a cucerit! Miercuri, pe 1 iunie de la ora 13:00 la Scena Agora are loc lansarea acestei cărți, alături de autoare, Laura Dina și ilustratoare, Daniela Olaru, precum și de Ana Sipciu, de la Asteroidul B612.

Tea și cameleon sunt frați de María José Ferrada și Koichiro Kashima – Ilustrator japonez, prezentare atrăgătoare (pe Facebook), să vedem despre ce este vorba de-aproape! Ea va fi lansată joi, 2 iunie de la ora 15:00 la standul Japoniei, alături de traducătoarea Anca Lăcătuș și Ana Sipciu (Asteroidul B612).

Hundertwasser, casa fanteziei de Géraldine Elschner și Lucie Vandevelde – No comment needed!

Apropo de Asteroid, aceștia vor avea și ei un colțișor la standul Editurii Katartis și veți avea astfel ocazia să îi cunoașteți! Eu de-abia aștept să o salut pe Ana!

LITERA

Bluebird de Sharon Cameron – Un nou roman scris de autoarea cărții Lumina din întuneric, care mi-a plăcut foarte mult!

Cum să le spunem povești copiilor de Silke Rose West și Joseph Sarosy – Sunt curioasă să o răsfoiesc măcar, este și aceasta destul de scumpă.

Spune DA vieții de Viktor E. Frankl – Și pe asta mi-am cumpărat-o deja, dar m-am gândit că merită să știți de ea.

De ce oamenilor buni li se întâmplă lucruri rele de Harold S. Kushner – O carte citată în mai toate cărțile despre suferință, mai ales de Philip Yancey, în sfârșit în limba română! Încă e în pregătire, poate apare până la Bookfest.

NEMIRA

Istoria lecturii de Alberto Manguel – O reeditare necesară a unei cărți de referință pentru pasionații de cărți! (Eu am deja ediția anterioară și nu se mai găsea de mulți ani.)

Café gourmand de Marius Constantinescu – Am avut ocazia să-l ascult pe Marius Constantinescu la câteva lansări de carte și mi-a plăcut tare mult cum s-a prezentat, așa că această carte cred că va fi un deliciu (eu plănuiesc să o fac cadou și să degust și eu din ea apoi).

Dar Motan se joacă de Cristina Andone – carte de activități cu personajul acestei serii pe care noi abia de curând am început să o citim. Nefiind pasionată de pisici, nu m-a atras în mod deosebit, dar am citit primul volum de la bibliotecă și mi s-a părut simpatic și ilustrat foarte frumos. Această nouă carte se lansează duminică, 5 iunie de la ora 11:00 la standul Bookfest Junior într-un atelier realizat de autoare.

NOMINA

Coliba Zânei Furtună de Ramona Miza și Cristina Mureșan-Toth – Am dat de această carte pe Libris la noutăți, așa că sunt curioasă să o văd pe „viu” înainte de-a o cumpăra.

PARALELA 45

Portalul magic de Mary Pope Osborne – Să mai adăugăm la colecție, zic…

POLIROM

Strania bibliotecă de Haruki Murakami – Am citit de bine despre această carte, arată și frumos, e despre cărți, e de un autor japonez de marcă, musai o iau! (ps. N-am mai citit decât o singură carte de Murakami, în facultate, În căutarea oii fantastice.)

Citește periculos. Puterea subversivă a lecturii în vremuri tulburi de Azar Nafisi – Interesantă temă, de răsfoit.

RAO

Castelul de la malul mării de Lucy Strange – O altă poveste pentru copii despre război.

TREI

Dumnezeul neștiut de Viktor E. Frankl – O altă carte de autorul cărții Omul în căutarea sensului vieții.


ALTE EVENIMENTE

MIERCURI, 1 IUNIE

12:00 Deschiderea oficială a celei de-a XV-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (SCENA ARENA)

13:00 ASOCIAȚIA CULTURALĂ ROMÂNO-JAPONEZĂ KIZUNA Paper Craft Workshop – Koinobori – Atelier de meșterit 𝗸𝗼𝗶𝗻𝗼𝗯𝗼𝗿𝗶 (o panglică lungă și îngustă în formă de crap pornind de la legenda chinezească potrivit căreia crapul care a înotat împotriva curentului, devine un dragon și ajunge în rai). Aceste panglici sunt expuse de Ziua Copiilor, pe 5 mai, în Japonia. De obicei se expune un crap negru pentru tată, unul roșu sauroz pentru mamă și un crap albastru, verde sau portocaliu pentru fiecare copil.  (STAND BOOKFEST JUNIOR)

14:00 DEZBATERILE BOOKFEST Ce ne facem cu România ne-educată? Participă: Doru Căstăian, Emilia Șercan și Valeriu Nicolae. Moderează: Lidia Bodea, vicepreședinte AER. (SCENA AGORA)

17:30 EDITURA HERALD Lansare de carte: Cum folosim poveștile pentru a îmbunătăți comunicarea cu copiii: Povești vindecătoare, De ce ne este atât de dificil să fim fericiți – Jacques Salome. Participă: Cati Călin, Claudia Jimeno, Cristina Neguț, Alecsandra Lițu (STAND PROPRIU)

17:30 EDITURA UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI – BUCHAREST UNIVERSITY PRESS Masă rotundă: Itinerar spiritual: Călătoria pelerinului de John Bunyan și replica sa modernă, Întoarcerea pelerinului de C.S. Lewis.Participă: Maria Yvonne Băncilă, Cristina Bogdan, Ștefan Ionescu-Berechet. Moderează: Irina Hrițcu. (SCENA ARCA)

JOI, 2 IUNIE

11:00 GRUPUL EDITORIAL CORINT Zglobiuț, atelier de lectură și desen pentru copii (5-6 ani), Corint Junior. Participă: Cristina Grecu (autor).Moderează: Raluca Sofronie, director PR Editura Corint (STAND PROPRIU)

18:00 EDITURA CARTIER Frontul ucrainean: lansarea volumelor Jazz în Donbas, Internat, Anarchy in the UKR, de Serhii Jadan, și  Recreații, de Iuri Andruhovîci. Traducere din limba ucraineană de Maria Hoșciuc. Participă: Bogdan-Alexandru Stănescu, Nicolas Trifon, Alina Purcaru, Vasile Ernu și Emilian Galaicu-Păun. (SCENA ARENA)

VINERI, 3 IUNIE

17:00 EDITURA POLIROM Lansare de carte: Seria de autor „N. Steinhardt”, Corespondență (2 vol.) Participă: George Ardeleanu, Adrian Mureșan, Ioan Pintea. Moderează: Adrian Șerban (SCENA ARENA)

18:00 EDITURA VELLANT Lansare de carte: Șapte lecții și jumătate despre creier de Lisa Barrett. (STAND PROPRIU)

19:00 EPISCOPIA GRECO-CATOLICĂ „SFÂNTUL VASILE CEL MARE“ Lansare de  carte: Cartea de rugăciuni: Vie impărăția ta!. Participă: PS Mihai Frățilă, Rodica Pavel, Tudor Dunca (SCENA ARCA)

SÂMBĂTĂ, 4 IUNIE

11:00 UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI Teatru Kamishibai: Kamishibai înseamnă teatru de hârtie și este o formă de a spune povești, în care povestitorul se folosește de un set de ilustrații care sunt introduse și derulate într-o scenă mică de lemn. Această metodă de povestire își are originea în templele budiste japoneze din secolul al XII-lea, când călugării foloseau ilustrații pentru a prezenta povești cu conținut moral copiilor. (STAND BOOKFEST JUNIOR)

12:00 ASOCIAȚIA CULTURALĂ ROMÂNO-JAPONEZĂ KIZUNA Paper Craft Workshop – My Neighbor TotoroAtelier dedicat unuia dintre cele mai îndrăgite personaje pentru copii din Japonia, din serialul animat Vecinul meu Totoro (STAND BOOKFEST JUNIOR)

12:00 EDITURA SPANDUGINO Lansare de carte: Scrieri 3, autor Teodor Baconschi. Participă: Teodor Baconschi, Bogdan Tătaru-Cazaban, Petre Guran. Moderează: Cristian Pătrășconiu.(STAND PROPRIU)

12:30 EDITURA HUMANITAS Lansare de carte și sesiune de autografe: Căzuţi din junglă: Poveştile unui explorator, de Alexandru N. Stermin. Participă: Alexandru N. Stermin, Gabriel Liiceanu (STAND PROPRIU)

13:00 ASOCIAȚIA CULTURALĂ ROMÂNO-JAPONEZĂ KIZUNA Experience of Japanese Traditional Toys Atelier dedicat jucăriilor tradiționale japoneze (STAND BOOKFEST JUNIOR)

13:00 EDITURA RATIO ET REVELATIO Lansare de carte: De la Gutenberg la internet. O istorie a Bibliei în era tiparului, de Liana Lupaș. Participă: Liana Lupaș, Francisca Băltăceanu, Monica Broșteanu, Emanuel Conțac. Moderează:  Otniel Vereș (CAFENEAUA ARTELOR)

14:00 DEZBATERILE BOOKFEST S.O.S. Sănătatea copiilor: ghid pentru părinți Participă: psiholog Mircea Dragu, dr. pediatru Mihai Gafencu, președinte Salvați Copiii România, și dr. psihiatru Eugen Hriscu. Moderează: Lidia Bodea, vicepreședinte AER (SCENA ARCA)

15:00 EDITURA CARMELITANĂ Lansare de carte: Istoria unui suflet de Sf. Tereza din Lisieux Participă: pr. Marco Secchi OCD, prof. Francisca Băltăceanu; moderator Ștefania Isailă. Lansare de carte: MINDFULNESS: O oportunitate pentru creștini ? de Jacopo Iadarola OCD Participă: Jacopo Iadarola, pr. Francisc Doboș și Stefania Isailă. (CAFENEAUA LITERARĂ)

15:00 CRUX PUBLISHING Întâlnire cu scriitorii Crux Publishing: La o poveste despre mai multe povești cu autorii CruxParticipă: Ana-Maria Negrilă, George Cornilă, Mircea Țara, Andrei Mazilu, Florin Pîtea (STAND PROPRIU)

15:30 EDITURA HUMANITAS Lansare de carte:  Opera integrală. Vol. I și II, Platon. Platon – Opera integrală este un proiect susţinut de Fundaţia „Republica Literelor“ și Editura Humanitas. Participă: Horia-Roman Patapievici, Andrei Cornea (STAND PROPRIU)

16:00 GRUPUL EDITORIAL CORINT Dezbatere volum Aritmetica sunetelor. Muzica pe care nu o înveți la școală, Corint Educațional, eveniment dedicat colecției „Pe care nu o înveți la școală”. Participă: Ana Maria Rusu. Moderează: Ioana Bâldea Constantinescu, brand manager Editura Corint (STAND PROPRIU)

16:00 EDITURA POLIROM Lansare de carte: Francisca Băltăceanu, Monica Broșteanu, Mai liber ca oricând. Părintele Anton Demeter Participă: Dragoș Kelemen. Moderează: Mihaela Moroșanu (STAND PROPRIU)

16:00 EDITURA RATIO ET REVELATIO Lansare de carte: Reforma la români. Un fenomen de transfer cultural în secolele XVI-XVII, de Nagy Levente. Participă: Nagy Levente, Emanuel Conțac. Moderează: Otniel Vereș (CAFENEAUA ARTELOR)

17:10 CURTEA VECHE PUBLISHING Lansare de carte: De mână cu rușinea la psiholog de Elena-Carmen Țucă. Participă: Dr. Gina Chiriac (Președinta Asociației Române de Psihoterapie Integrativă). Moderează: Diana Lupu (SCENA ARCA)

17:30 EDITURA POLIROM Lansare de carte: Shusaku Endo, Tăcere. Participă: Florentina Toma, Șerban Georgescu, Eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Japoniei în România și Centrul de studii româno-japoneze “Angela Hondru” Moderează: Dan Croitoru (STANDUL JAPONIEI)

DUMINICĂ, 5 IUNIE

11:00 EDITURA HUMANITAS Lansare de carte și sesiune de autografe: Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie, de Mihai Mănescu, cu ilustrații de Ingrid Nemțanu. Carte realizată în beneficiul HOSPICE Casa Speranței. Participă: Irina Margareta Nistor, Maya Noelle Prediger. Moderează: Iustina Croitoru (STAND PROPRIU)

12:00 EDITURA RATIO ET REVELATIO Lansare de carte:  Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică, de Andrada Ilisan. Participă: Andrada Ilisan, Doru Căstăian. Moderează: Raluca Vereș (CAFENEAUA ARTELOR)

13:00 Atelier de origami organizat de Origami Friends și susținut de Alexandra Gabriela Baranyi (STAND BOOKFEST JUNIOR)

15:30 EDITURA PARALELA 45 Lansare de carte: Lansarea colecției Tradiții spirituale, cu volumul Înțelepciunea părinților deșertului de Thomas Merton. Participă: Mihai Liță, coordonatorul colecției. Moderator: Mugur Butuza, Coordonator ficțiune și nonficțiune, Editura Paralela 45 (STAND PROPRIU)

Programul complet al evenimentelor și toate detaliile le găsiți pe site-ul oficial bookfest.ro.

Voi veniți la Bookfest? Ce aveți pe lista de răsfoit/cumpărat?

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: