Despre noi

CARTEA E O VIAŢĂ a început ca o emisiune de radio, difuzată de RVE Bucureşti pe canalul de pe Internet pentru tineret, Radioplaylist, dar şi pe 94,2 FM. Primul episod a fost difuzat pe 3 octombrie 2011 şi de atunci a evoluat la formatul actual, fiind găzduită de doi prezentatori şi va continua să evolueze spre folosul ascultătorilor săi.

De ce CARTEA E O VIAŢĂ? Pentru că ne plac cărţile, dar şi pentru că vorbele pot da viaţă celor ce le aud sau le citesc. Astfel, cărţile cuprind în ele viaţa autorilor sau viaţa pe care şi-au imaginat-o autorii pentru personajele lor.

Dumnezeu Însuşi este descris în Biblie ca fiind Cuvântul întrupat şi Cel care a fost de la început: La început era cuvântul…

Dumnezeu a poruncit ca Legile Lui să fie dăltuite în piatră – să fie scrise. Apoi a poruncit unor oameni: „Scrie cuvintele Mele!“ Şi astfel, de la piatră, piei de animale, suluri şi papirusuri, Dumnezeu a îngăduit ca mesajul Său să ajungă la noi sub forma unor cărţi – Biblia de astăzi şi cărţile inspirate de ea.

Aşadar, pe acest blog nu prezentăm orice fel de cărţi, ci cărţile unor oameni care au strâns Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia – în inima lor, care au aprofundat un subiect anume de interes pentru viaţa unui credincios şi care au fost înzestraţi cu darul de a scrie pentru folosul celor care le vor citi scrierile. Prezentăm și cărți ale unor autori necreștini doar în măsura în care ceea ce scriu este edificator și nu intră în conflict cu valorile creștine.

În plus, scriem și vorbim și despre lectură, ce mai citim în fiecare lună, facem liste tematice de recomandări de lectură, articole cu noutăți editoriale și, în general, împărtășim tot ce ni se pare valoros din ceea ce citim.

Cine suntem?

Irina Enache. Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis.
În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu îl puteți găsi pe blogul meu, Întunericul nu va birui.
Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc.

IMG_20210819_100320_2~3Irina Trancă. Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020.

Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu.

Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor.
Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

6 gânduri despre „Despre noi”

  1. Domnul sa va binecuvinteze, sa va tina in putere si sanatate, sa va dea energie si inspiratie si sa va „inmulteasca”! 🙂

  2. V-am descoperit foarte târziu .
    Si asta din nefericire Pt ca studiourile teritoriale RVE nu va promovează .An devenit ascultător pasionat de CARTEA E O VIAȚA auzind de Martin Luther.
    Fiți binecuvintate de Domnul Isus !

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: