Aniversări literare #4 – David Jeremiah


David Paul Jeremiah s-a născut pe 13 februarie 1941, în Toledo, Ohio. Tatăl său era pastor al unei biserici baptiste, și a devenit, mai apoi, președintele Cedarville College, astăzi Cedarville University, o instituție privată de învățământ. De altfel, David Jeremiah a absolvit Cedarville College și a urmat apoi studiile la Dallas Theological Seminary și Grace Seminary, obținând și un doctorat în teologie.
David Jeremiah este fondatorul Blackhawk Baptist Church (1969) și Blackhawk Christian School (1973) din Fort Wayne, Indiana. A fost apoi pastor la Scott Memorial Baptist Church și Shadow Mountain Community Church.

David Jeremiah s-a implicat și în media creștină. Este fondatorul Turning Point for God (1982), o lucrare dedicată predicării Bibliei, având misiunea de a „transmite Cuvântul lui Dumnezeu neschimbător unei lumi în continuă schimbare”. Programele de radio și televiziune ale Turning Point au câștigat numeroase premii și sunt disponibile în peste 180 de țări și 12 limbi.

David Jeremiah este autorul a peste 70 de cărți și resurse pentru studiu biblic. Pe blogul nostru și în cadrul emisiunilor CARTEA E O VIAȚĂ, David Jeremiah este prezent cu două cărți, însă există și alte cărți de-ale lui traduse în limba română. Prima oară când am făcut cunoștință cu acest autor a fost prin cărticica Adevărul despre îngeri  – de fapt o ediţie ce conţine fragmente dintr-o carte mai amplă scrisă de Dr. David Jeremiah pe această temă, intitulată Ce spune Biblia despre îngeri, care, însă, nu a apărut încă în limba română. A fost o resursă pe care o aveam pe atunci la îndemână, despre un subiect foarte puțin abordat, cel al informațiilor biblice pe care le avem despre îngeri.

Cea de-a doua carte a fost „Neașteptata întorsătură a vieții”, inspirată de o perioadă complicată și dureroasă din viața lui David Jeremiah, lupta lui cu cancerul, și în care acesta consemnează principiile de abordare a suferinței și încercărilor, pe care le-a învățat din propria experiență dar și din studiul amănunțit al cărții Psalmilor.

Înainte de a încheia, vă lăsăm și alte câteva titluri pe care le puteți găsi în limba română (veți observa că se leagă foarte mult de interpretarea profețiilor, deci dacă nu vă pasionează acest subiect, vă recomandăm să începeți cu Neașteptata întorsătură a vieții ), dacă doriți să citiți mai multe de acest autor:

De ce ți-e teamă? – Cum să-ți învingi temerile prin credință
Ce se întâmplă cu lumea în care trăim?
Mâna care scrie pe zid – Dezvăluiri spectaculoase din profețiile lui Daniel
Agenții Babilonului – Ce ne spun profețiile lui Daniel despre sfârșitul veacurilor
Agenții Apocalipsei – O privire fascinantă asupra personajelor principale de la sfârșitul vremurilor

Voi ați citit ceva de acest autor? Dacă da, v-a plăcut? Dați-ne de știre în secțiunea de comentarii de mai jos!

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: