Bookfest 2022 – primul târg de carte la București după 2 ani de pauză


Nu știm alții cum sunt, dar noi suntem FOARTE entuziasmate de perspectiva participării la ediția a XV-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest, primul eveniment de amploare cu public după doi ani de pandemie!

Acesta se va desfășura între 1-5 iunie la Romexpo (pavilionul B2) în București, iar intrarea va fi liberă după următorul program: 1, 2, 5 iunie (10.00-20.00)/ 3 și 4 iunie (10.00-21.00).

Invitatul de onoare al acestei ediții este Japonia, care promite un program complex (știți deja care dintre noi este și mai entuziasmată datorită acestui detaliu!).

Iată ce a declarat E.S. Domnul Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România:

Sunt extrem de onorat că Japonia este Invitat de Onoare al celei de-a XV-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Mă bucur foarte mult pentru această minunată ocazie ca publicul din România să se apropie și mai mult de literatura japoneză.

Am așteptat cu nerăbdare această ediție Bookfest, alături de mulți pasionați de literatură, după doi ani în care nu a putut fi organizată. Ediția din acest an a Bookfest va transcende distanța geografică dintre Japonia și România și, timp de cinci zile, va permite publicului vizitator să se bucure din plin de Japonia.

Invitați speciali vor fi scriitori japonezi și autori de cărți despre Japonia, care îi vor ghida pe cititori prin lumea creațiilor lor. La standul Japoniei am pregătit o gamă variată de evenimente legate de diferite aspecte ale culturii japoneze: de la manga, care are o tradiție îndelungată în Japonia, fiind la fel de populară ca literatura, până la istorie și artă.

Îi invit pe cititori să vină la Salonul Internațional de Carte Bookfest pentru a păși în lumea literaturii și culturii japoneze. Vor avea astfel ocazia de a descoperiți o nouă Japonie, cu care nu s-au mai întâlnit până acum.

Programul evenimentelor din cele cinci zile este în curs de actualizare, dar promitem să vă ținem la curent, așa cum obișnuiam în anii anteriori, pregătind un articol cu evenimentele cele mai interesante și, desigur, listele cu cărțile pe care ni le dorim.

Până atunci, vă invităm să (re)citiți articolele în care v-am povestit despre edițiile anterioare Bookfest: 2019, 2018, 2017.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: