8 ani în blogosferă + GIVEAWAY (încheiat) #ceov10ani pe februarie


Astăzi împlinim 8 ani de când folosim această platformă pentru a promova și pune la dispoziția ascultătorilor emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ, în primul rând, dar și pentru a promova lectura și evenimentele care au legătură cu ea, în al doilea rând.

Pe 17 februarie 2014 am creat blogul CARTEA E O VIAȚĂ, iar pe 22 februarie am publicat primul articol.

Iată câteva statistici pentru cei cărora le plac cifrele: am publicat până acum 2190 de articole, avem 224 abonați, am adunat în acești 8 ani 161.473 vizualizări și ne-au vizitat 80.216 persoane.

Nu sunt cifre colosale la scara Internetului, dar pe noi ne bucură creșterea constantă, chiar dacă poate mai mică și lentă în ultimul an față de anul anterior.

Pe lângă recenzii scrise și audio, anul trecut am realizat câteva serii noi, cum ar fi Părinții Bisericii, Frumusețe în întuneric, Enciclopedia Crăciunului, iar la începutul lui 2022 am inaugurat încă două, Aniversări literare și Fairytales Friday.

Am continuat, de asemenea, pe timpul verii, seria Cărți cu dor de ducă, iar în tot timpul anului rubricile Un strop de viață pentru părinți și Devenind o prezență vindecătoare.

Irina Trancă continuă să publice rapoartele sale lunare de lectură, pe care le găsiți în categoria Ce am citit. De asemenea, se ocupă de articolele dedicate Zilei Copilului și cărților pentru copii, în general.

Amândouă am continuat să ne evaluăm prioritățile de lectură de două ori pe an și să scriem despre noutățile pe care ni le dorim de la târgurile de carte (care anul acesta sperăm să aibă loc fizic pentru prima oară după 3 ani!).

Clasamentul celor mai populare postări ale anului trecut a spart în sfârșit rutina anilor anteriori:

 1. Recomandări de lectură pentru 2021
 2. GIVEAWAY la final de sezon
 3. „Confesiuni” de Sfântul Augustin
 4. Ziua Internațională a Cititului Împreună 2022 (faptul că un articol recent a reușit să urce așa de repede în clasament înseamnă mare lucru!)
 5. „Limite” de dr. Henry Cloud și dr. John Townsend
 6. „Sensul căsniciei” de Timothy și Kathy Keller
 7. „Cele patru iubiri” de C.S. Lewis
 8. „Cu Dumnezeu în subterană” de Richard Wurmbrand

Topul celor mai populare 8 postări din ultimii 8 ani a rămas însă aproape neschimbat:

 1. „Cele patru iubiri” de C.S. Lewis
 2. „Viața cu Dumnezeu – practicarea prezenței lui Dumnezeu” de Fr. Laurențiu al Învierii
 3. Visele se împlinesc când povestea de dragoste ți-o scrie Dumnezeu
 4. „Confesiuni” de Sfântul Augustin
 5. „Feminitate pusă deoparte” de Leslie Ludy
 6. „Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr“ de C.S. Lewis
 7. Recomandări de lectură pentru 2021 (new entry în topul general!)
 8. „Cu Dumnezeu în subterană” de Richard Wurmbrand

Pe canalul nostru de Mixcloud, unde găsiți cele 234 de episoade ale emisiunii CARTEA E O VIAȚĂ, ni s-au mai alăturat câțiva abonați, ajungând la 60, iar în toți acești ani s-a dat play de 7400 de ori și au fost ascultate 50,962 de minute.

Spre finalul anului 2021 am trecut în sfârșit la planul lor PRO și am adăugat opțiunea SELECT, unde vă puteți înscrie să ne susțineți printr-o donație lunară de 3.56 dolari. Abonarea (follow) la canalul de Mixcloud nu implică automat această donație. Aceasta se realizează prin accesarea butonului de SUBSCRIBE sau intrând pe pagina SELECT. Așa că puteți să fiți doar follower, nu și subscriber sau ambele în același timp. Calitatea de „subscriber” vă permite să ascultați episoadele și offline, fără reclame sau întreruperi, să vă creați playlisturi etc. Până acum avem doar doi „donatori”, cărora le mulțumim pentru susținere!

Aceste donații ne-ar ajuta pe noi să plătim pentru abonamentul de Mixcloud, în primă fază, iar dacă am ajunge la un număr semnificativ de donatori, am putea să plătim și alte cheltuieli administrative, cum ar fi contul de WordPress, taxe de curierat pentru premii și, nu în ultimul rând, am avea resurse pentru cărți.

Mai multe detalii despre alte modalități în care ne puteți susține găsiți aici.

De asemenea, Mixcloud are și aplicație, așadar ne puteți asculta de oriunde, pe telefon.

Pe Facebook, deși avem 1.362 de „followers”, interacțiunea cu aceștia e minimă spre zero, așadar vă îndemnăm pe această cale ca, dacă ne urmăriți acolo, să îndrăzniți să reacționați la postările noastre, printr-un like și/sau share, ne-ar ajuta enorm!

De anul trecut, avem și cont de Instagram, unde ne-am adunat (cu ajutor din partea altor „colegi” de pe platformă) 249 de adonați (mulțumim Ana-Maria Pustan pentru share!). Dacă sunteți pe această platformă, vă invităm să ne căutați și să ne urmăriți și acolo, vă anunțăm despre tot ce publicăm aici, vă atragem atenția asupra noutăților sau a altor articole interesante și organizăm și giveaway-uri.

Cea mai mare realizare din ultimul an a fost însă sărbătorirea a 10 ani de când realizăm emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ. Cu această ocazie am lansat o serie de giveaway-uri lunare prin care vă oferim cărțile noastre preferate prezentate în acești ani.

Așadar, cu ocazia unei duble aniversări – 8 ani de blog și 10 ani de emisiuni – vă invităm la un nou GIVEAWAY, al cărui premiu constă dintr-un exemplar din volumul Nici toate ale popii. Religie fără stres de Wilhelm Tauwinkl.

Acest volum ar putea fi intitulat și „credința creștină pe înțelesul românului ignorant”, pentru că este o trecere în revistă foarte necesară a doctrinelor creștine de bază și oferă multe clarificări de care era foarte mare nevoie, mai ales în contextul nostru, în care pot apărea divergențe cu privire la ce înseamnă de fapt Tradiția, ce este Biblia, cum se scrie numele lui Isus de fapt și ce-i cu atâtea calendare, de ce Paștele se sărbătorește la date diferite etc. Autorul subliniază într-un mod util și sănătos care este esența religiei și care sunt detaliile ei dăunătoare, mai ales în contextul românesc.

Tot ce trebuie să faceți este să ne povestiți, pe scurt, într-un comentariu la acest articol (NU pe Facebook sau pe Instagram) cum ne-ați descoperit blogul (prin motor de căutare, link pe Facebook, Instagram, v-a spus un prieten de noi, ce articol ați găsit mai întâi, dacă vă amintiți, etc.).

Așteptăm comentariile voastre până luni, 28 februarie, ora 23:59 (ora României). Vă rugăm să folosiți o adresă de email pe care o accesați frecvent, pentru a vă putea contacta, în caz că sunteți câștigător, pentru a intra în posesia premiului.

Premiul va fi trimis prin curier rapid DOAR la o adresă de pe teritoriul României.

Vă dorim lectură/audiție plăcută și succes tuturor!


Anunțăm cu bucurie câștigătoarea GIVEAWAY-ului nostru:

Câștigătoarea va fi contactată prin e-mail pentru obținerea adresei la care să trimitem premiul.

Vă mulțumim că ați participat și luna aceasta la giveaway-ul nostru și apreciem toate urările și încurajările voastre, fiecare comentariu înseamna mult pentru noi!

Vă invităm să fiți alături de noi în continuare pentru viitoarele articole, emisiuni și concursuri!

16 gânduri despre „8 ani în blogosferă + GIVEAWAY (încheiat) #ceov10ani pe februarie”

 1. Am descoperit blogul ascultand RVE.
  Apreciez tenacitatea si va doresc sa aveti izbanda in continuare!

 2. V-am descoperit pe Instagram, iar apoi am inceput sa citesc articole de pe blog, cautand recomandari de carti 🙂 E foarte frumos ce faceti aici si va doresc sa continuati cu drag!

 3. nu mai rețin exact…fie mi-ai zis tu (Irina T.) fie am auzit în emisiunile voastre de la RVE că v-ați făcut și blog. Oricum…blogul vostru este o resursă f bună!

  1. Wow😊 câtă muncă se afla în spatele acestor ani!!! V-am descoperit pe Instagram, recomandare primite din story la Ana Maria Pustan și de atunci va urmăresc cu mare interes și drag.
   Felicitări și mult succes in continuare.

 4. Wow, 8 ani pe blog!
  V-am găsit prin intermediul Instagram-ului, la o recomandare lăsată de Ana-Maria Pustan. Pe la sfârșitul anului 2021 în episodul special de Advent am văzut că mai mulți au spus că pentru perioada de Advent citesc “O poveste de Crăciun” de Charles Dickens și am reușit să o citesc și eu pentru prima dată. M-am bucurat ca un copil mic de poveste!
  La cât mai mulți ani!

 5. În 24 februarie 2014 mi-ai scris un e-mail, Irina T, în care mă anunțai că aveți și blog și deja ai scris primul articol. Emisiunile îmi erau deja cunoscute din sala de înregistrări Rve București. ☺️
  Am avut privilegiul să le cunosc în persoană pe amândouă Irine, și pot vedea progresia investiției într-un blog. Și ce minunat să îți vezi blogul crescând, precum crești un copil, și nu îl păstrezi pentru bucuria exclusivă a ta, ci îl dăruiești Domnului, cum Ana l-a încredințat Domnului pe Samuel, spre binecuvântarea multora. Felicitări, fetelor, pentru că v-ați pus talantul la lucru și o pasiune personala aprinde poate în inima multora dragul de citit…cărți bune.
  Nu folosesc instagram sau facebook însă împărtășesc articolele voastre ori de câte ori am ocazia.

 6. Din câte îmi amintesc, v-am descoperit pe Instagram, cred că în urma unui giveaway. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

 7. Am descoperit blogul in urma unei recomandari a unei prietene foarte dragi. Il citesc ori de cate ori am posibilitatea si descopar mici diamante sub forma de carti in fiecare poastare.
  Va multumesc mult fetelor pentru munca voastra si pentru bucuria de a descoperi noi carti bune.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: