#ceov10ani – GIVEAWAY IUNIE – încheiat


În primul episod al sezonului aniversar 10 ANI de CARTEA E O VIAȚĂ vă spuneam că pentru a sărbători această realizare, timp de un an, în fiecare lună, aveți ocazia să câștigați una sau mai multe cărți din top 10 CARTEA E O VIAȚĂ, despre care am povestit tot în acel episod (este ocazia perfectă să-l ascultați acum, dacă nu ați făcut-o încă!).

Până acum, v-am oferit setul de cărți despre Dumitru Cornilescu (în octombrie), setul de cărți despre soții Wurmbrand (în noiembrie), Isus pe care nu L-am cunoscut de Philip Yancey (alături de alte frumuseți, în decembrie), setul celor trei pledoarii de Lee Strobel: Pledoarie pentru Creator, Pledoarie pentru Cristos și Pledoarie pentru credința creștină (în ianuarie), volumul Nici toate ale popii. Religie fără stres de Wilhelm Tauwinkl (în februarie), Har ascuns de Jerry Sittser (în martie), Surprins de speranță de N. T. (Tom) Wright (în aprilie) și Creștinism, pur și simplu de C.S. Lewis (în mai).

În luna iunie vă oferim ocazia să câștigați un exemplar din Jurnalul fericirii de N. Steinhardt, unul dintre cele mai vizualizațe subiecte pe blogul nostru în ultima lună, de altfel.

Steinhardt a fost un intelectual, om de cultură, scriitor, publicist şi, mai târziu, călugăr ortodox, născut la Bucureşti în 1912 din părinţi evrei. El va petrece 5 ani în închisorile comuniste, devenind credincios şi fiind botezat în închisoarea Jilava în 1960. În 1980 va intra în viaţa monahală a mănăstirii Rohia din judeţul Maramureş şi moare nouă ani mai târziu în 1989.

Scris în perioada 1969-1971, la îndemnul lui Dinu Pillat, Jurnalul fericirii conţine rememorări ale unor evenimente ce acoperă perioada anilor 1928-1971: de când Steinhardt era tânăr la Paris sau Viena, dinainte de arestare, din timpul detenţiei, însemnări pe teme politice, literare şi mai ales teologice, discuţii din închisoare, experienţa convertirii şi a botezului, discuţii cu prieteni sau preoţi. De toate. Astfel că orice preferinţe aţi avea, sigur veţi găsi ceva pe gustul vostru şi cu siguranţă nu vă veţi plictisi. Şi acesta este şi avantajul unei notări necronologice – nu ştii niciodată la ce să te aştepţi, despre ce mai urmează să citeşti şi asta îţi menţine mereu curiozitatea aprinsă.

Pentru a vă înscrie în tragerea la sorți pentru a câștiga un exemplar din această carte, tot ce trebuie să faceți este să ne scrieți într-un comentariu la acest articol (NU pe Facebook/Instagram!) și să ne împărtășiți o experiență de viață care v-a impresionat în mod deosebit. Poate fi vorba de una care face subiectul unei cărți sau poate fi o istorie personală de familie.

Vă așteptăm comentariile până pe 30 iunie, ora 23:59, ora României și vom trimite premiul prin curier rapid la o adresă de pe teritoriul României. Vă rugăm să folosiți o adresă de email pe care o verificați în mod curent, pentru a putea lua legătura cu voi în vederea trimiterii premiului.

Succes tuturor și lectură plăcută!


UPDATE:

Pentru că am trecut deja în următoarea lună a verii, am făcut astăzi tragerea la sorți și anunțăm cu bucurie câștigătoarea premiului nostru!

Vă mulțumim foarte mult că v-ați deschis și ne-ați împărtășit experiențe de viață inspirate și înduioșătoare, de umblare cu Dumnezeu și maturizare în credință, chiar și prin greutăți.

Spor la lectură, și să aveți cât mai multe experiențe de viață despre care să puteți scrie în propriul vostru „jurnal al fericirii”! Vă așteptăm și la următorul giveaway!

6 gânduri despre „#ceov10ani – GIVEAWAY IUNIE – încheiat”

  1. Recent, una din prietenele mele, Voichita, a publicat un volum de poezii. M-am ocupat de editarea cărții în sine, corectare, tehnoredactare.. etc. și am fost pentru asta răsplătită. Când a avut loc lansarea cărții toți banii au fost donați unui mame bolnave de cancer. Gestul ei m-a impresionat până la lacrimi. Țin să menționez că a fost o suma mare. De ce am fost impresionată? În calitate de scriitor ai o satisfacție anume când reușești să recuperezi o parte din banii investiți, dar ea nu a gândit așa. A dat tot!

  2. De cand am avut primul copil obisnuiam sa ii citesc..mult 🙂 asa ca a prins drag de carti inca de mica. Dupa un timp a venit si un baietel in familia noastra, iar intr-o zi am surprins o imagine care mi s-a intiparit in minte. Fetita de 2 ani ii „citea” fratiorului ei dintr-o carte pentru copii. Si am inteles atunci ca dragostea pentru lectura se cladeste din primii ani de viata 🙂

  3. În ultima vreme am citit câteva cărți legate de holocaust cum ar fi „Un băiat pe lista lui Schindler”, „În numele semenilor mei” și „Refugiul”… De la fiecare am învățat lecții prețioase și m-a fascinat modul cum a reușit fiecare să facă față suferinței și sa supraviețuiască dar cel mai mult mi-a plăcut cum a trecut Corrie Ten Boom împreună cu Hristos prin lagărul suferinței. Nicio marturie nu strălucește mai mult decât a ei. Ea nu doar a supraviețuit, ea a iertat adânc și a iubit ca Hristos. În momentele grele ma gândesc la cuvintele ei pe care și le repeta seara în minte când adormea și care alungau groaza zilei ce trecea și pe a zilei ce urma : „sub mine sunt Brațele Tale veșnice”. Ea nu doar a reușit, ea L-a îmbrățișat pe Hristos în fiecare zi.

  4. Minunat este Dumnezeu care detine controlul acestui pamant. Mai minunat este ca ne-a lasat noua creionul in mana si ne-a dat libertatea sa alegem, sa Il alegem pe El. Cea mai mare experienta si realizare a vietii mele este ca m-a ales ca sa Il aleg pe El, Creatorul meu. In aceasta alegere traim o viata plina de experiente minunate cu Dumnezeu, unde invatam si ne maturizam in viata de credinta.

  5. Bunica soțului meu a fost singura persoană credincioasă din familia ei. După ani mulți în care a avut neînțelegeri cu cei din casa ei, soțul ei a căzut bolnav la pat. Timp de 13 ani ea l-a îngrijit cu devotament chiar dacă el se comportase urât cu ea și înainte de boală, dar și în timpul bolii. Menționez și că ea era bolnavă și nu avea voie să ridice mai mult de 2kg, dar l-a spălat, îmbrăcat, purtat cum a putut. Dumnezeu a avut milă de el și la un moment dat l-a primit și el pe Isus Hristos în viața lui, iar mai apoi la ceva vreme a decedat.
    Astăzi stau și mă minunez cum ea, o femeie trecută prin viață și greutăți, mai are răbdare și drag să își asculte nepoții povestind și să își țină în brațe strănepotul.

  6. In scurta mea practica in domeniul medical.. am intalnit diferiti oameni, cu diferite boli, cu diferite tipuri de a lupta cu ceea ce li se intampla. Insa.. la un moment dat am intalnit o pacienta, iar printre primele ei cuvinte au fost “toata viata mea am fost asistenta, iar acum am devenit pacienta”. Am realizat atunci, inca odata, cat de fragila e viata.. ca moartea nu sta sa te intrebe ce ai facut sau ce nu ai facut toata viata ta, cum te-ai descurcat, in ce ai profesat, iar uneori ne ia prin surprindere, pe nepregatite as spune. Am realizat inca odata importanta trairii fiecarui moment cat mai frumos posibil, intr-un mod in care sa oglindeasca cat mai mult cerul, iar cei din jur sa-L poata vedea pe El prin noi.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: