CARTEA E O VIAȚĂ, sezon aniversar, ep.6 – Literatura despre totalitarism și Cel de-Al Doilea Război Mondial + GIVEAWAY (încheiat)


Cel de-Al Doilea Război Mondial revine, periodic, în atenția tuturor prin comemorări ale unor evenimente marcante, capitulări, bombardamente, evacuări, eliberări din lagăre sau tratate. Iar, pentru că vorbim de cărți, pare că rafturile librăriilor sunt din ce în ce mai populate de cărți de non-ficțiune care încearcă să aducă la lumină adevăruri uitate sau ascunse din acea perioadă, sau romane care încearcă să ne aducă mai aproape de acele vremuri deloc îndepărtate, prin aventurile și dramele unor personaje pe care le urmărim cu sufletul la gură, în lagăre, pe câmpul de luptă sau pur și simplu în viața de zi cu zi.

Așadar, în episodul de astăzi, ne propunem să înțelegem cărui fapt se datorează popularitatea crescândă a acestor cărți și care este valoarea lecturii lor – de ce merită să le citim și cum ne pot îmbogăți ele mintea și sufletul.

În plus, a venit momentul pentru un nou giveaway cu ocazia aniversării a 10 ani de CARTEA E O VIAȚĂ. De data aceasta, în acord cu tema episodului de astăzi, aveți ocazia să câștigați două cărți-pereche: Cu Dumnezeu în subterană de Richard Wurmbrand și Noblețea suferinței de Sabina Wurmbrand.

Tot ce trebuie să faceți este: 1) să ascultați cu atenție episodul de mai sus și 2) să scrieți într-un comentariu la această postare ce carte dintre cele prezentate v-am convins să citiți (în afară de cele două oferite ca premiu!).

Termenul de răspuns este vineri, 26 noiembrie, ora 23:59, ora României, iar câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți sâmbătă, 27 noiembrie și va fi anunțat tot atunci aici și în privat.

De aceea, vă rugăm să folosiți numai o adresă de email pe care o folosiți în mod curent, pentru a putea intra în legătură cu voi în vederea trimiterii premiului, care va fi expediat prin curier rapid la o adresă de pe teritoriul României.

Audiție plăcută și succes tuturor!

PS: Despre cărțile oferite ca premiu:

Cu Dumnezeu în subterană de Richard Wurmbrand

Noblețea suferinței de Sabina Wurmbrand


Update:

Mulțumim tuturor participanților și apreciem că v-ați mobilizat și ați ascultat episodul, pentru a ne răspunde la întrebare (și nu doar în acest scop, sperăm! :D).

Anunțăm astăzi cu bucurie câștigătoarea premiului și vă așteptăm cu drag și la următorul giveaway aniversar!

13 gânduri despre „CARTEA E O VIAȚĂ, sezon aniversar, ep.6 – Literatura despre totalitarism și Cel de-Al Doilea Război Mondial + GIVEAWAY (încheiat)”

  1. Am ascultat cu mare plăcere episodul despre acest gen de literatura, ne-ați dat mult de lucru. Am citit câteva dintre titlurile propuse de voi și bineînțeles m-ați și entuziasmat și îmi doresc să citesc din cărțile bazate pe realitate în primul rând „Arhipelagul Gulag” și din cele din categoria ficțiune „Toată lumina pe care nu o putem vedea”. Bineînțeles că aș vrea să achiziționez și „Numără stelele” pentru copiii mei, având în vedere ca deja au citit „Băiatul cu pijamale în dungi”. Vă mulțumesc și la cât mai multe emisiuni!

  2. Extrem de interesant materialul prezentat. Am auzit pentru prima data de Richard Wurmbrand, in cartea -Sfantul Inchisorilor- Valeriu Gafencu. Am fost extrem de impresionata de trairea si experientele la care au fost supuri in lagarele comuniste. Am inteles ca in viata nu suntem scutiti de suferinte, dar singurul lucru pe care il poti controla este modul tau personal de a reactiona la o problema. Mi-a placut tare mult cand s-a subliniat faptul ca in noi poate sta un animal sau un sfant. De altfel, singurul lucru ce ne diferentiaza in viata este tocmai aceasa atitudine , mod de reactie, in fata necazurilor, bucuriilor sau suferintelor. Mi-ar placea sa citesc, pe langa acestea , si cartea ” Omul in cautarea sensului vietii „. Am citit impreuna cu fiul meu si „baiatul in pijamale in dungi”. Impresionanta ! VA multumesc. Sunt extrem de recunoscatoare pentru faptul ca v-am descoperit ! Multa bucurie si continuati cu aceeasi daruire si entuziasm !

  3. Acest gen de carti este unul dintre preferatele mele, am citit cateva carti care au ca tema sistemele totalitare, mai ales ca in liceu am iubit istoria. Dintre ele preferata mea este 20 de ani in Siberia. Prima carte asemanatoare acestui gen am citit-o prin clasa a 8-a, descria viata muncitorilor pe timpul comunismului si viata oamenilor din acel cartier(„Dincolo de podul Grand” de Emanuel Valeriu). Momentan mi-am cumparta „Baiatul cu pijamale in dungi”, dar mi-a placut foarte mult si prezentarea pe care a facut-o invitata dumneavoastra, Irina, despre „Omul in cautarea sensului vietii”, chiar as vrea sa o citesc in viitorul apropiat.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: