Lista pentru Bookfest 2019


Așa cum v-am promis, a sosit momentul să vă împărtășesc și eu lista cu cărțile pe care mi le doresc de la ediția de anul acesta a Salonului Internațional de Carte Bookfest, despre care am tot scris în ultimele săptămâni. Dacă până acum v-am tot oferit sugestii de cărți pentru copii sau părinți, în lista mea veți descoperi că tot ele sunt majoritare, pe de o parte pentru că asta este etapa în care mă aflu acum (de părinte care cumpără cărți pentru copil), dar și pentru că îmi plac oricum, chiar și ca adult.

Am grupat cărțile pe edituri pentru o mai bună orientare la târg și aproape sigur nu mi le voi lua pe toate, dar am vrut ca și pe cele pe care nu le voi lua acum să le văd și să le răsfoiesc și să vi le semnalez și vouă.

EDITURA ARTHUR

– Primul (și poate și al doilea?) volum din integrala Peanuts de Charles M. Schulz – adică Snoopy & co., pentru cine e familiarizat doar cu personajul canin al acestor benzi desenate foarte savuroase, pline de umor, dar și de înțelepciune. Am citit câteva volume din această serie în engleză și n-am mai putut de bucurie când am descoperit că apar în limba română! Sper ca traducerea să fie pe măsură și să se țină de treabă să publice toate cele 20+ volume.

Selfie (și poate și perechea Selfie. Juniorii), volum colectiv din seria „Cărțile mele” (al cărei prim volum a fost Care-i faza cu cititul?)  – am toate volumele din această serie de povestiri scrise de autori români și autori-copii și adolescenți și le-am citit pe toate în afară de ultima pereche și, deși nu toate m-au încântat la fel de mult, cred că sunt unele dintre cele mai bune cărți pentru copii și adolescenți.

Strada Zambila de Fanny Chartres

– cărțile din seria Biblioteca Cotoiului cu Pălărioi (Dr. Seuss) – Înăuntru-Afarei tale. Totul despre corpul uman și Atlasul penelor. Totul despre păsări (pentru Mihai)

Mici momente de iubire de Catana Comics

Când eram foarte tineri de A.A. Milne (autorul lui Winnie the Pooh)

Cum am supraviețuit clasei a VIII-a de Robert Ersten

EDITURA BOOKLET
Cosmic de Frank Cottrell Boyce – pentru că am citit alte două cărți de acest autor și mi-au plăcut, iar premisa acestei cărți pare foarte haioasă

EDITURA CARTEA COPIILOR (evident pentru Mihai)
Jurnalul din cutiile de chibrituri de Paul Fleischman

Cartea cu Te rog și Mulțumesc de Richard Scarry

Ziua în care a fugit Somnul de Victoria Pătrașcu

EDITURA CARTIER

Șansa lui Bilețel de Victoria Pătrașcu – pentru că e Victoria Pătrașcu și, recunosc, pentru că am văzut instrumentul de pe copertă și m-am gândit la Mihai (pasionatul de instrumente cu coarde)

EDITURA CASA
Azi, mâine, acum și imediatîn mod evident pentru Mihai, dar nu m-ar mira să mă uit și eu la fel de mult pe ea cum sper că o va face el

EDITURA CORINT

Călătorie în timp în compania unui hamster de Ross Welford – pentru că este una dintre cărțile preferate din ce am citit anul acesta și cea mai coerentă poveste despre călătoria în timp pe care am citit-o până acum. Sunt foarte încântată că au tradus-o! Apare, de asemenea, o altă carte de același autor la Editura Vellant, Băiețelul de 1000 de ani.

EDITURA DPH

Atlasul poveștilor

EDITURA GAMA
Școala egoișilor de Fabrizio Silei

EDITURA HUMANITAS

Există o zare de Mihai Frățilă – pentru că am prezentat și în emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ cartea lui, Poate fi trimis Dumnezeu în exil? și cred că și acest volum sună promițător

Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lăsați în grija statului de Vlad Alexandrescu

Casa de iarnă de Ben Guterson – cărți, bibliotecă, engime, casă cu secrete? Da, vă rog!

EDITURA LITERA
Scrisori din far de Emma Carroll

EDITURA NEMIRA/NEMI

– Extraordinara călătorie a ariciului Ariston de Iulian Tănase

Povestea Mariei de Ioana Bâldea-Constantinescu

Întoarcerea Fermecătoarei (vol.2 din seria Tărâmul Poveștilor) de Chris Colfer – ÎN FINAL apare și volumul doi din această serie, la câțiva ani după publicarea primului volum care mi-a plăcut foarte mult – doi frați ajung printr-o carte fermecată în Tărâmul Poveștilor, unde le întâlnesc pe cele mai cunoscute personaje ale basmelor (Bucle-Aurii, Scufița Roșie, Mama Vitregă a Albei-ca-Zăpada etc.) și descoperă că povestea lor nu e chiar cea pe care o cunoaștem noi.

Misterul Henri Pick de David Foenkinos – am citit și Delicatețe (în franceză), și Charlotte și îmi place cum scrie acest autor, iar acest volum chiar are o temă care mă atrage – din nou despre cărți și o engimă

EDITURA NICULESCU

Cavaleri în devenire. Ghidul băieților bine-crescuți de Heather Haupt nu mi-a venit să cred că văd această carte tradusă în limba română, după ce dădusem de ea în aprecierile de la o altă carte în engleză

EDITURA POLIROM
Spărgătorul-de-Nuci și Regele Șoarecilor de E.T.A. Hoffmann – originalul!

EDITURA UNIVERS
Mami și tati se poartă ciudat de Ioana Chicet-Macoveiciuc

EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Ce se întâmplă noaptea (Usborne)

Povești de noapte bună de 5 minute (Usborne)

Te iubesc atât de mult, mami! de Jutta Langreuter, Stefanie Dahle

EDITURA VELLANT

Micul prinț de Agnes de Lestrade și Valeria Docampo – deși sunt fidelă ilustrațiilor originale, îmi place că această ediție este prescurtată pe înțelesul copiilor mai mici și ilustrațiile Valeriei Docampo (care a ilustrat și Spărgătorul de nuci) cred că se ridică la înălțimea originalului și fac cinste poveștii.


Cu siguranță că sunt și voi mai descoperi până ajung la târg și chiar la târg și alte titluri interesante și de-abia aștept să le văd și să vi le împărtășesc și vouă. Până atunci, voi ce aveți pe lista pentru Bookfest 2019?

PS: Lista Irinei Enache

PPS: Evenimente la Bookfest 2019

PPPS: Recomandări de cărți pentru copii: Carolina, Andreea Ștefănică, Alessia, Adina Idor, Miruna, Irina Trancă

PPPPS: Recomandări de cărți pentru părinți: 5 cărți pentru părinți (2019), Cărți pentru cei mici și cei mari – partea a II-a (2016)

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

2 gânduri despre „Lista pentru Bookfest 2019”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: