Un strop de Bookfest 2019


A sosit în sfârșit momentul mult-așteptat al primei vizite la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIV-a, care durează până duminică, 2 iunie și este organizat la Romexpo, Pavilionul B2. Intrarea este liberă, iar invitatul de onoare al acestei ediții este Marea Britanie.

Trebuie să recunosc că m-a dezamăgit standul Marii Britanii, din descrierile citite pe internet mă așteptam la ceva mai grandios.

În afară de câteva canapele și fotolii și un fel de rafturi cu cărți de la Cărturești, standul propune și expoziția de ilustrație de carte pentru copii, Drawing Worlds curatoriată de Lauren Child.

În această primă vizită la târg am urmărit să găsesc titlurile de pe lista mea, iar pe lângă acestea mi-au mai atras atenția alte câteva.

La standul Editurii Sophia am descoperit un volum de Louisa May Alcott (autoarea cărții Micuțele doamne), O fată de modă veche, la doar 20 lei, cu o reducere de 20% aplicată la casă. Tot aici găsiți cărțile din seria Pollyanna de Eleanor H. Porter, la același preț fiecare, și o ediție a primelor cărți din seria Anne de la Green Gables de L.M. Montgomery, Anne și casa cu frontoane verzi (două volume) și Anne, învățătoare în Avonlea.

Editura Vellant are un stand discret, dar cochet, o colecție interesantă, Versant, care include și Omul în căutarea sensului vieții de Viktor E. Frankl și ediția Micul prinț pe care o aveam și eu pe listă, la prețul redus de 30 lei.

Editura Univers m-a surprins cu un stand foarte luminos, unde puteți găsi la prețuri reduse și cărțile Editurii Cartemma recomandate de Adina Idor. Cele din seria despre probleme sociale costă 18 lei fiecare; Copiii lumii, 27 de lei dacă îmi aduc aminte corect. Nu va surprinde pe nimeni că mi-a atras atenția cartea Maria și librăria de Valentina Rizzi, tot la 27 de lei.

La standul Editurii All am descoperit traducerea celui mai recent volum al autoarei irlandeze Cecelia Ahern, una dintre scriitoarele mele preferate, Roar, un volum de 30 de povestiri despre 30 de femei (35 lei).

Editura Litera împlinește 30 de ani și are, ca de obicei, un stand generos și aproape orbitor de luminos. Reduceri nu foarte mari, dar o ofertă foarte bogată, atât de cărți pentru copii, cât și pentru adulți.

 

 

Editura Trei are reduceri foarte bune la cărțile pentru copii, dar la standul lor mi-a atras atenția de această dată un roman nou, Camera minunilor de Julien Sandrel (30 lei).

 

 

La Editura Ratio et Revelatio am descoperit un volum interesant, al cărui preț nu l-am aflat din păcate, Religie ortodoxă – religie reformată. Ipostaze ale identității confesionale a românilor din Transilvania în secolele XVI-XVII de Ana Dumitran.

La Editura Humanitas găsiți câteva dintre cărțile din listele noastre, volumele din Biblia după textul ebraic, Geneza (55 lei) și volumul proaspăt apărut, Exodul. Leviticul (71 lei), noul volum al episcopului greco-catolic Mihai Frățilă, Există o zare (23 lei), Martori ai Fericirii. Șapte vieți de sfinți români de Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu (33 lei) și Israel – scurtă istorie a unei națiuni renăscute de Daniel Gordis (62 lei) și O scurtă istorie a evreilor de Paul Johnson (care chiar nu e prea scurtă, e de fapt ditamai volumul și nu mai avea hârtiuța cu prețul, dar foarte probabil tot cam atât costă).

Grupul Editorial Art are și acum ca stand „Casa editorială Art”, cu camere pentru diferitele sale imprinturi, reduceri de până la 30% și niște agende înflorate superbe (20 lei fiecare model, dar gratis la 3 cărți de la Editura Art cumpărate), ilustrate de Irina Neacșu.

Editura Epica are, cred eu, pentru prima dată stand la un târg de carte și are reduceri bune, cartea Am scris noaptea în jurnal de Veera Hiranandani, care era pe lista mea de lectură, chiar dacă nu pe cea de Bookfest, fiind redusă la vreo 24 de lei de la 36,90 lei preț de catalog.

În final, după aproape 3 ore de colindat și luat notițe, m-am întors acasă cu câteva cataloage și cu volumul Călătorie în timp în compania unui hamster de Ross Welford, pentru că ieri și azi Editura Corint a avut 50% reducere la toate titlurile. Sâmbătă, 1 iunie de la ora 11:00 are loc lansarea acestei cărți în prezența autorului și puteți lua cartea cu autograf de la standul Editurii Corint.

Revin însă și mâine la Bookfest cu lista definitivă (sper) cu ce mă voi fi hotărât până la urmă să cumpăr.

În final, vă las cu îndemnul pe care l-am găsit pe un panou la standul Editurii Brumar & Hyperliteratura.PS: Lista pentru Bookfest 2019, lista Irinei Enache

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: