Noi apariții editoriale – decembrie 2021


Ne apropiem de finalul acestui an, însă mai avem timp de o ultimă listă de noutăți editoriale. Voi trece direct la subiect, pentru că anunțăm cu bucurie două cărți excelente pentru perioada pe care tocmai o începem, cea de Advent – pregătire pentru sărbătoarea Întrupării Domnului.

Pe prima, am menționat-o în articolul nostru Advent pentru toți (când încă era în curs de apariție). Acum cartea a fost publicată și poate fi comandată deja. Este vorba despre Advent. Gânduri în preajma Crăciunului, de Vlad Crîznic și Adelina Ghilea, pe care abia așteptăm și noi să o răsfoim, având în vedere că, iată, este o carte românească pentru Advent, și în plus, am prezentat și noi celelalte cărți de Vlad Crîznic, Apologetica în jurul mesei și Creștin(ism)ul (i)relevant.

Sursa: https://www.instagram.com/p/CWAuW1uNLMw/?utm_source=ig_web_copy_link
Sursa: https://www.instagram.com/p/CWAuW1uNLMw/?utm_source=ig_web_copy_link

Cea de-a doua recomandare nu mai are nevoie de nicio prezentare, mai ales dacă ați ascultat deja episodul dedicat seriei Anne de la Green Gables și altor cărți scrise de L.M. Montgomery. Este vorba despre Crăciun cu Anne și alte povestiri despre iertare, împăcare și iubire, de L.M Montgomery.

Anul trecut de Advent, v-am prezentat cartea „Descoperă frumusețea numelor lui Isus” de Asheritah Ciuciu. Așa că, acum vă aducem în atenție o altă noutate de la aceeași autoare, și anume Mic dejun cu Biblia, de Asheritah Ciuciu.

Iar pentru cei care își doresc un Advent sau Post al Crăciunului în compania unui părinte duhovnicesc, menționăm și Aur și tămâie și smirnă. Tâlcuire la Canoanele Nașterii Domnului, de Sf. Nicodim Aghioritul, o analiză a creațiilor imnografice închinate Nașterii Domnului.

De asemenea, la editura Scriptum, a apărut o nouă carte a îndrăgitului autor, care nu mai are nevoie de nicio prezentare pe blogul nostru, Max Lucado, „Nu ești niciodată singur”.

Mai menționăm:

Cunoașterea vremurilor, de Martyn Lloyd-Jones, ce cuprinde mesaje deosebit de importante despre lupta pentru păstrarea credinței în vremurile noastre.

Reforma la români. Un fenomen de transfer cultural în secolele XVI-XVII de Nagy Levente

Căile adevăratei rugăciuni, de Thomas Merton – o pledoarie pentru a regăsi unitatea pierdută a rugăciunii în spiritul contemplativ.

Cine este Dumnezeu? Momente-cheie ale revelației divine, de Richard Bauckham

Răspunsuri biblice pentru părinții copiilor curioși. 101 întrebări și răspunsuri pe înțelesul copiilor, de Ed Strauss

Darurile deșertului. Calea uitată a spiritualității creștine și Muntele tăcerii. În căutarea spiritualității ortodoxe, de Kyriacos C. Markides

Tâlcuire la Epistolele către Galateni şi către Efeseni de Sfântul Ioan Gură de Aur

Cele 5 limbaje ale iubirii pentru părinții copiilor cu dizabilități, de Gary Chapman și Jolene Philo


Iată o listă bogată de cărți pe care le putem lua în considerare acum, la final de an. Dacă am omis ceva, nu ezitați să ne lăsați în comentarii alte cărți care v-au atras atenția!


Celelalte liste de noutăți de anul acesta:

Noi apariții editoriale la început de 2021
Noi apariții editoriale – iunie 2021
Noi apariții editoriale – august 2021
Noi apariții editoriale – octombrie 2021

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: