CARTEA E O VIAȚĂ – Sezonul 21 – Ep.2 – „Cu dragoste” de Valerie Elliot Shepard


Astăzi vă aducem în atenție un volum inedit, care a stârnit în noi tot felul de reacții și sentimente.

Este vorba despre cartea Cu dragoste, – Scrisorile personale și povestea de dragoste dintre Jim și Elisabeth Elliot de Valerie Elliot Shepard. Dacă numele de Jim și Elisabeth Elliot nu vă spun nimic, vă sugerăm să ascultați mai întâi episoadele în care am vorbit despre biografia lui Jim Elliot, Umbra Celui Atotputernic, scrisă de soția sa, Elisabeth Elliot și despre cartea Pasiune și puritate de Elisabeth Elliot, în care aceasta descrie relația lor de când s-au cunoscut și până s-au căsătorit.

Volumul de față, Cu dragoste, este scris de unica fiică a celor doi, Valerie Elliot-Shepard și cuprinde 6 părți, pentru fiecare an cuprins între 1948-1953, de la prima întâlnire a celor doi la Wheaton College la primul an de căsnicie

Adunând extrase și informații din scrisorile lui Jim către Elisabeth (în mare parte nepublicate până acum), scrisorile ei față de Jim și jurnalele lor, Valerie Elliot-Shepard reconstituie începutul și parcursul relației lor, aproape exclusiv epistolară, marcată la început de frământări și incertitudini, apoi de o dragoste crescândă, mereu de o căutare asiduă a voii lui Dumnezeu pentru viețile lor individuale, dar și pentru această relație a lor unul cu celălalt.

Jim și Betty au întruchipat, nu perfect, dar persistent, felul în care Dumnezeu vrea ca noi să abordăm dragostea și s-o păstrăm permanent sub îndrumarea sa, scrie Valerie Elliot-Shepard în introducere.

Domnul le-a umplut gândurile cu dragostea Lui. Ei s-au străduit în special să afle clar care era voia Lui pentru ei printr-o viață de ascultare. S-au încurajat unul pe altul să rămână concentrați asupra promisiunilor Lui veșnice, în ciuda circumstanțelor care le-ar fi putut lesne amplifica îndoielile, decepțiile sau disperarea. Domnul a pretins din partea lor o răbdare extraordinară, inexplicabilă, care părea descurajantă atunci când vedeau constant persoane din cercul lor logodindu-se și căsătorindu-se. Puteau foarte bine să aleagă ei înșiși momentul căsătoriei lor, fără să țină cont de alegerea lui Dumnezeu pentru ei.

În schimb, ei au renunțat la iubirea lor unul față de celălalt. Au predat-o în totalitate Celui în care se încredeau că îi va îndruma spre viitorul pe care El îl pregătise pentru ei, oricare ar fi fost acela. Și după ce I-au încredințat-o cu curaj și în mod constant, astfel încât să poată asculta de Cristos și să-L poată urma deplin pe El, dragostea le-a fost redată în moduri în care – ei bine, vă las pe voi să descoperiți povestea.

Mulțumim Editurii Scriptum pentru colaborare!

Cărți de Elisabeth Elliot:

Pasiune și puritate

Umbra Celui Atotputernic

Fii liniștit, suflete!

Călăuzirea lui Dumnezeu

Disciplina. Capitulare cu bucurie

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: