Un strop de viață pentru părinți #57


Dacă Îl lăsăm pe Dumnezeu să ne ajute, copiii noștri își vor aduce aminte modul în care am stat înaintea lor cu brațele larg deschise și primitoare. Își vor aminti cuvintele noastre ferme, dar blânde. Și scenariul pe care îl vor auzi nu va fi unul care transmite dezaprobare și condamnare, ci bucuria care ne reflecta inimile și privilegiul de a fi fost părinții lor.

Doamne, știu că transmit un mesaj greșit cu tonul vocii mele și cu limbajul trupului meu. Te rog, ajută-mă să fiu atentă, astfel încât să nu reacționez la comportamentul copiilor mei cu exasperare. Ajută-mă ca prima mea reacție să fie aceea de a căuta să înțeleg și să ascult. Dă-mi o limbă care spune adevărul în dragoste. De la fața mea până la tălpile mele, Doamne, ajută-mă să le transmit grija mea pentru ei. Tată, Îți mulțumesc că Tu nu mă lași niciodată singură în creșterea copiilor și că nu ții o evidență a greșelilor mele. Ajută-mă să-mi iubesc copiii cu același fel de iubire necondiționată. Fie ca ei să-și amintească mereu de mine ca o mamă sau ca un tată care i-a primit cu deschidere, chiar și în momentele lor de păcătuire, cu har și cu milă. În numele lui Isus, amin!

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: