Un strop de viață pentru părinți #18


S-ar putea să-i înveți pe copiii tăi să le fie teamă să facă ceva greșit, dar asta nu înseamnă că i-ai învățat să iubească să facă ce e corect.

Harul nu înseamnă permisiunea de a fi pasiv ca părinte; mai degrabă înseamnă participarea într-o forță activă care „ne învață” încontinuu să spunem nu oricărui lucru care nu este de la Dumnezeu și da oricărui lucru care este. Acesta este harul pe care vrei să-l cunoască copiii tăi – harul de a face ce este bine și de a te abține să faci ce este greșit.

Din experiența noastră în lucrarea cu părinții am observat că părinții care sunt duri, critici și legaliști închid și pierd inimile copiilor lor. Dar cei care sunt blânzi, iubitori și plini de har deschid și câștigă inimile copiilor lor. Pentru a modela voința copiilor voștri, mai întâi trebuie să le deschideți inimile cu harul care îi zidește – cuvinte de iubire, bunătate, milă, respect, încurajare și speranță.

Pentru a captiva pe deplin voința, însă, copilul vostru are nevoie să audă și harul, și adevărul – să experimenteze iertarea care vine prin har și să înțeleagă standardele de comportament evlavios care vin prin adevăr.

Clay și Sally Clarkson, The Lifegiving Parent

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: