Inspirație pentru Ziua Copilului 2020 – Loredana Stoica


Mai sunt doar 2 săptămâni până la Ziua Copilului, așa că m-am gândit că este momentul potrivit pentru o nouă serie de recomandări de lectură din partea unor mame sau copii pentru copii. Puteți să vedeți și listele de anul trecut aici.

Începem seria de anul acesta cu recomandările Loredanei Stoica, mama Evei, 2 ani și 6 luni, niște cărți pline de lecții de viață importante.

1. Crăciunul este darul lui Dumnezeu de Lisa Tawn Bergren. În carte este vorba despre o familie de urși polari, în care Puiuțul începe să pună întrebări despre Crăciun. Cine l-a dăruit? Este Dumnezeu mai important decât Moș Crăciun? În urma acestor întrebări mama și Puiuțul merg într-o expediție pentru a-L descoperi pe Dumnezeu și a vedea cum le-a fost dăruit Crăciunul, și al cui este.
2. Seria de cărți cu Pancinello și cu Hermie de Max Lucado, din care copiii învață că sunt reguli de urmat care le fac bine, că minciunile pot să afecteze prieteniile și încrederea, că sunt importanți și iubiți de Dumnezeu, că sunt o creație minunată și valoroasă. Îmi plac aceste cărți pentru că oferă lucruri minunate prin felul cum sunt scrise.
3. Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane de Kate DiCamillo (recomandată și de noi aici) este o carte pe care în viitor o voi achiziționa, am citit multe impresii bune despre ea. E vorba despre un iepure de porțelan, care este foarte iubit, dar se pierde la un moment dat. Arată cum putem să iubim, să pierdem, dar să iubim din nou.


Mulțumim, Loredana!

PS: Inspirație pentru Ziua Copilului 2019

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: