Un strop de viață pentru părinți #48


Când copilul are nevoie de motivare pozitivă

…să folosim Scriptura ca pe un scalpel, și nu ca pe un ciocan, împletind în mod organic Cuvântul lui Dumnezeu în scenariile noastre de părinți, ceea ce ne va transforma și pe noi, și pe copii.

Conversațiile noastre includ întotdeauna motivul pentru care facem (ce le cerem să facă) – ca să fim un exemplu al dragostei lui Hristos, să ascultăm de Cuvântul Său și să fim o lumină pentru alții, astfel încât să-i onorăm și să-i iubim pe Dumnezeu și pe semeni.

Planteză o sămânță de încredere și ud-o cu cuvinte de admirație când sunt mici, și îndrăznesc să spun că atunci când vor fi crescut, vor înflori devenind ceea ce am crezut că sunt tot timpul. Și nu vor fi doar cetățeni buni, ci vor fi lumini pe un deal pentru că au învățat cum să lumineze la locul de joacă.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: