CARTEA E O VIAȚĂ, sezon aniversar, ep.7 – Artă și credință


În acest episod discutăm despre o temă care ne preocupă pe amândouă de ceva timp și care credem că ar trebui să-i intereseze pe mai mulți creștini (dacă nu chiar pe toți!).

Este vorba despre legătura dintre artă și credința creștină, atât din postura artistului creștin – care, vom vedea, nu este o tagmă atât de exclusivistă pe cât credem, cât și din cea a „consumatorului” de artă creștin și despre ce perspectivă ar trebui să aibă acesta asupra artei și ce rol ar trebui să-i acorde în viața sa. Ne referim la artă în cel mai cuprinzător sens al termenului, dar bineînțeles că vom acorda o atenție deosebită literaturii și scrisului.

În discuția de azi vom prezenta perspectivele a trei artiști care sunt reprezentații a cel puțin trei forme artistice. Dacă ne urmăriți de ceva vreme pe blog, doi dintre ei vă for fi familiari. Este vorba despre Sarah Clarkson și Andrew Peterson. Pe baza cărții Book Girl a Sarei Clarkson am scris seria Oameni ai cărții, iar pe baza cărții lui Andrew Peterson, Adorning the Dark, am scris seria Frumusețe în întuneric. A treia perspectivă care li se va alătura și care cumva reprezintă viziunea mai largă asupra temei de astăzi este cea a lui Makoto Fujimura, pe care acesta o descrie în cartea Art & Faith – A Theology of Making – Artă și credință – o teologie a creării.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: