Un strop de viață în preajma Paștelui #30


Părtășia cu Isus Hristos nu înseamnă că ne luăm angajamentul că vom suferi cât mai mult, ci că vom asculta de Dumnezeu în dragoste, fără frică.
Deseori suntem tentați să „explicăm” suferința ca „voia lui Dumnezeu”, ceea ce pentru unii nu duce decât la frustrare și resentimente. În loc să punem eticheta pe toate lucrurile ca fiind voia lui Dumnezeu, ar trebui să ne întrebăm în schimb dacă, în mijlocul durerilor și suferințelor noastre, putem discerne prezența iubitoare a lui Dumnezeu. Când descoperim că ascultarea noastră supusă de Dumnezeu ne conduce către semenii noștri în suferință, putem să mergem la ei având cunoștința plină de bucurie că dragostea ne-a condus acolo. Noi nu suntem buni ascultători supuși pentru că ne e teamă că în spatele dragostei lui Dumnezeu se ascunde altceva. Nu e de mirare, având în vedere că deseori experimentăm dragostea întinată de gelozie, resentimente, răzbunare și ură. Deseori vedem că iubirea este înconjurată de limitări și condiționări. Suntem întotdeauna în gardă, pregătiți de dezamăgiri…
Acesta este unul dintre motivele pentru care ne este foarte greu să ascultăm și să ne supunem. Însă Isus a ascultat și S-a supus cu adevărat pentru că El cunoștea dragostea Tatălui. „Nu că cineva a văzut pe Tatăl, afară de Acela care vine de la Dumnezeu, da, Acela a văzut pe Tatăl.” (Ioan 6:46) „Eu n-am venit de la Mine Însumi, ci Cel ce M-a trimis este adevărat, şi voi nu-L cunoaşteţi.” (Ioan 7:28)
El a venit să ne facă părtași la această supunere divină. El a venit să ne conducă la Tatăl, pentru ca noi să ne bucurăm de aceeași intimitate. Suntem chemați să fim fiii și fiicele lui Dumnezeu și să Îl ascultăm pe El, Tatăl nostru iubitor, cu o încredere deplină. Când supunerea devine prima și singura noastră preocupare, putem apoi să ne îndreptăm cu compasiune către lume și să-i simțim suferința atât de profund, încât prin compasiune, să oferim și celorlalți viața cea nouă.

Dumnezeule milostiv,
Tu ne cunoști suferințele și nenorocirea.
Cu cât este mai mare slăbiciunea noastră, însă,
cu atât mai mare este ajutorul Tău.
Ajută-ne să acceptăm cu bucurie și recunoștință acest dar al vremurilor de har, în care să fim martori ai lucrării Tale în viețile noastre.


Meditații pentru perioada Postului Paștelui, din cartea lui Henri Nouwen, „Show Me the Way: Daily Lenten Readings”.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: