Un strop de viață în preajma Paștelui #20


În Isus nu există separare între cuvintele Sale și acțiunile Sale, între ceea ce a spus și ceea ce a făcut. Cuvintele lui Isus au fost acțiunile Sale, cuvintele Sale au reprezentat evenimente. El nu doar că vorbea despre schimbări, vindecări, o viață nouă, ci El le punea în acțiune, le transforma în realitate. În acest sens, Isus este cu adevărat Cuvântul întrupat; în Cuvânt totul este creat, și prin Cuvânt totul este re-creat.

A trăi în sfințenie înseamnă a trăi fără separare între cuvinte și fapte. Dacă aș trăi cu adevărat conform cuvintelor pe care le rostesc, cuvintele rostite ar deveni acțiuni și lucruri minunate s-ar întâmpla atunci când aș deschide gura.

Îți dăm slavă Ție, Doamne,

Îți dăm slavă chemând Numele Tău,

Amintindu-ne de minunile Tale.


Meditații pentru perioada Postului Paștelui, din cartea lui Henri Nouwen, „Show Me the Way: Daily Lenten Readings”.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: