Un strop de viață în preajma Paștelui #11


Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în† care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!” (Matei 17:5)

Când frângem pâinea împreună, facem de cunoscut, unul pentru celălalt, adevărata poveste a vieții lui Hristos și a viețuirii noastre în El. Isus a luat pâinea, a binecuvântat-o, a frânt-o și a oferit-o prietenilor Săi. A făcut astfel și când a văzut o gloată înfometată și a simțit compasiune pentru ei; a făcut astfel și în seara de dinaintea patimilor Sale, când a dorit să-Și ia rămas bun; a făcut astfel și când a dorit să Se reveleze celor doi ucenici pe drumul către Emmaus. Și de atunci, creștinii au făcut astfel în amintirea Lui.

Astfel, frângerea pâinii reprezintă a celebra și a face de cunoscut povestea lui Hristos, precum și a noastră. Luând, binecuvântând, frângând și oferind pâinea, misterul vieții lui Hristos este exprimat în cel mai tangibil mod. Tatăl Și-a luat Fiul și L-a trimis în lume pentru ca prin El, lumea să fie salvată. La râul Iordan și pe muntele Tabor, El L-a binecuvântat cu cuvintele „Iată, acesta este Fiul Meu preaiubit, de El să ascultați”. Cel binecuvântat a fost frânt pe o cruce, însă prin moartea Lui, El ni S-a oferit ca hrana noastră, împlinind ceea ce le-a spus ucenicilor la ultima cină: „Acesta este trupul Meu care se dă pentru voi.”

Isus Hristos vrea să ne facă participanți la această viață care este luată, binecuvântată, frântă și oferită. Când mâncăm pâinea și bem vinul împreună, suntem conectați la această viață – devenim viața Lui și suntem, astfel împuterniciți să-I reprezentăm viața aici și acum.

Iată marele mister al Întrupării: Dumnezeu a coborât printre oameni pentru a deveni om; odată devenit om, S-a coborât până la nivelul unui condamnat la moarte.

Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus: El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. (Filipeni 2)

Doamne, Tu ne-ai spus să ascultăm de Fiul Tău preaiubit.

Hrănește-ne cu Cuvântul Tău

și curățește-ne ochii sufletului,

ca să cunoaștem slava Ta.

Cerem acestea prin Fiul Tău, Isus Hristos.


Meditații pentru perioada Postului Paștelui, din cartea lui Henri Nouwen, „Show Me the Way: Daily Lenten Readings”.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: