Un strop de viață în preajma Paștelui #6


Știu că adevărata bucurie vine din a-L lăsa pe Dumnezeu să mă iubească în modul în care dorește El, fie că este prin sănătate sau prin boală, prin eșec sau prin succes, prin sărăcie sau prin belșug, prin respingere sau prin laudă. Este greu să spun „Voi accepta cu mulțumire tot ce Îți face Ție plăcere, Doamne. Facă-se voia Ta.” Însă știu că dacă voi crede cu adevărat că Tatăl meu este dragoste, va deveni posibil să spun aceste lucruri din inimă.

Charles de Foucauld a scris o rugăciune de abandonare care exprimă această atitudine spirituală foarte frumos. Este bine să ne rugăm această rugăciune cât mai des.

Știu că nu pot face această rugăciune să devină realitate prin puterile mele. Însă Duhul lui Dumnezeu care mi s-a dat mă poate ajuta să mă rog și să cresc spre împlinirea ei.

Tată,

mă abandonez în mâinile Tale;

fă cu mine ceea ce dorești.

Orice ai vrea să faci, Îți mulțumesc,

sunt gata pentru tot, accept totul.

Fie ca voia Ta să se facă în mine

și în toate cele create de Tine.

Doar acest lucru mi-l doresc,

O, Doamne.

În mâinile Tale îmi încredințez duhul,

Ți-l ofer cu toată dragostea inimii mele,

căci Te iubesc, Doamne, și mă ofer,

mă predau în mâinile Tale,

fără rezerve,

și cu încredere fără margini,

căci Tu ești Tatăl meu.

Meditații pentru perioada Postului Paștelui, din cartea lui Henri Nouwen, „Show Me the Way: Daily Lenten Readings”.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: