Un strop de viață pentru părinți #7


Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!

Psalmii 90:12

[odată cu nașterea primului copil] nu mai conta doar să ne numărăm bine zilele noastre; trebuia să numărăm bine și zilele lui – să ne gândim cum să ne folosim timpul pe care îl aveam cu el, ce voiam să îl învățăm și țelurile pe care le aveam pentru el pe măsură ce creștea.

Ceea ce consideri a fi prioritatea vieții tale este ceea ce va determina direcția pe care o vei lua.

În copilărie, le poți forma valorile, atitudinile și caracterul; când intră în adolescență, influența și instruirea ta vor începe să se întipărească în inimile și mințile lor; când devin adulți, influența ta scade pe măsură ce personalitatea lor se definitivează.

Perioada-cheie în care îi putem învăța pe copiii noștri începe când un copil are patru ani și se încheie în jurul vârstei de paisprezece ani.

Dacă nu reușim să numărăm zilele copiilor noștri – să fim serioși cu privire la modul în care le formăm și le influențăm inimile și mințile pentru Dumnezeu în timpul scurtei perioade optime – atunci alții o vor face în locul nostru, cu sau fără consimțământul nostru.

Clay și Sally Clarkson, The Lifegiving Parent

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: