Un strop de viață pentru părinți #42


Să dai instrucțiuni sau sarcini de făcut copiilor tăi și apoi să nu te asiguri că sunt puse în aplicare înseamnă să-i înveți pe copiii tăi că indicațiile tale nu înseamnă nimic.

Eșecul de a corecta poate duce la neîncrederea copilului în tine. Dacă nu-ul nostru nu înseamnă nu, atunci cuvântul nu doar că nu are sens – e o minciună. Acest neadevăr, chiar dacă neintenționat, poate să distrugă încrederea copilului în caracterul demn de încredere al vorbelor părinților.

Dacă nu îi strunești tu pe copiii tăi, o va face altcineva. Copiii tăi se află într-un război, iar copiii indisciplinați sunt mai vulnerabili să fie devorați de dușmani dinlăuntru și din afară.

Copiii tăi vor ști că indicațiile tale sunt importante, atunci când te întrerupi din orice altceva ca să te asiguri că sunt respectate. Dacă vrei să arăți că vorbele tale sunt importante, trebuie să te întrerupi din ceea ce faci ca să-ți întărești spusele, să-ți corectezi copilul și să arăți că vorbele tale au valoare. Pune telefonul jos, oprește-te din ce face și disciplinează-ți copilul. Trage pe dreapta și rezolvați chestiunea.

Sam Crabtree, Parenting With Loving Correction

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: