Descoperă numele lui Isus – Cuvântul lui Dumnezeu


La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu.

Ioan 1:1

Cuvântul este definit în dicționar ca fiind un element de vorbire distinct și cu sens, folosit pentru a comunica. Însă publicul grec căruia îi scria Ioan înțelegea nuanțele acestui termen ca incluzând atât „forma exterioară prin care este exprimat gândul, cât și gândul în sine”.  

Isus este Cuvântul lui Dumnezeu făcut accesibil celui bătrân și celui tânăr, celui învățat și celui neștiutor de carte, evreului și neevreului, celui din trecut și celui din prezent. Și în acest Cuvânt întrupat vedem cea mai măreață manifestare a dragostei lui Dumnezeu.

Tată, Îți mulțumim pentru că ne-ai dat Cuvântul Tău, pe Isus, prin care putem învăța mai multe despre Tine. Iartă-mă că L-am neglijat ca și cum ar fi fost ascuns în paginile istoriei, și nu viu și nerăbdător să mi Te descopere pe Tine. Liniștește-mi inima și deschide-mi sufletul ca să ascult vocea Lui.

Asheritah Ciuciu, Descoperă frumusețea numelor lui Isus

Mai multe resurse conexe aici.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: