Un strop de viață în preajma Paștelui #1


Scara – Cuvântul 1

Despre lepădarea de viața lumească

Bunul și cel mai presus de bunătate și întru tot Bunul Dumnezeu și Împăratul nostru (căci Cuvântul adresat robilor lui Dumnezeu se cuvine a-l începe de la Dumnezeu) a cinstit cu vrednicia voii libere pe toate făpturile cele înțelegătoare zidite de El, și, de aceea, unii sunt prietenii Lui, alții slugile Lui cele adevărate, alții niște robi netrebnici, iar alții cu totul străini de El. Slugile Lui adevărate sunt toți aceia care fără lenevire și fără slăbire au împlinit și împlinesc voia Lui.

Necinstitorul de Dumnezeu este ființa rațională și muritoare care de voia sa se depărtează de viață (de Dumnezeu) și de Ziditorul său, Cel ce este pururea, Îl socotește că nu este. Călcător de lege este acela ce ține legea lui Dumnezeu așa cum îi spune mintea lui cea rea și socotește că el crede în Dumnezeu când de fapt I se împotrivește prin erezie. Creștin este acela care, pe cât este cu putință unui om, urmează lui Hristos cu cuvintele, faptele și gândurile, crezând drept și fără de prihană în Sfânta Treime. Iubitor de Dumnezeu este acela care se împărtășește de toate cele firești și fără de păcat, și se străduiește, după puterea sa, să facă binele. Înfrânat este acela care în mijlocul ispitelor, al curselor și al zarvei, caută cu toată tăria să imite purtările celor ce sunt liberi de toate acestea.

Sfântul Ioan Scărarul

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: