Dumnezeu este în iesle. Reflecții asupra Adventului și Crăciunului


Așteptare. Mister. Întrupare. Răscumpărare. Perioada de Advent, cele 24 de zile premergătoare Crăciunului, dar și cele ce urmează după Crăciun și Anul Nou, sunt potrivite pentru a medita la aceste patru teme importante legate de venirea Domnului nostru Isus Hristos în lume. Teologul german Dietrich Bonhoeffer a lăsat în urma sa meditații pe aceste teme în volumul „Dumnezeu este în iesle. Reflecții asupra Adventului și Crăciunului”.

Bonhoeffer a fost închis în perioada regimului nazist, însă meditațiile sale pentru Advent, precum și scrisorile sale către logodnica sa și alți membri ai familiei arată că el se bucura și celebra Crăciunul chiar și atunci când era prizonier, departe de cei dragi. Credința și teologia sa au fost făurite și adânc transformate de tumultul războiului. Porțile închisorii nu s-au mai deschis niciodată pentru Dietrich Bonhoeffer, însă noi ne putem bucura și astăzi de moștenirea lui, lăsată prin scrierile sale prolifice și profunde.

Așadar, în luna decembrie și la început de ianuarie, deschidem câte o pagină din volumul „Dumnezeu este în iesle. Reflecții asupra Adventului și Crăciunului” de Dietrich Bonhoeffer.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: