Un strop de viață #666


Dușmanul îți spune că libertatea o găsești atunci când în sfârșit îți demonstrezi ție și lumii că tu ești important, că tu ești în control, că tu ești plăcut, că tu ești fericit, că tu ești îndeajuns.

Iată cum stau lucrurile. Dușmanul promite apă, dar de fiecare dată când mergem la fântânile lui, acestea sunt goale. Ne dă o gură de apă, îndeajuns încât să continuăm să credem în el. Am crezut minciuna conform căreia dorințele noastre vor fi satisfăcute dacă suntem într-un fel anume și dacă avem îndeajuns. Așa că urmărim imaginea, răspunsurile, lucruri, oameni – și ne întrebăm în tot acest timp: de ce îmi este încă sete?

Dumnezeu spune foarte clar ce se întâmplă în cartea Ieremia:

Căci poporul Meu a săvârşit un îndoit păcat: M-au părăsit pe Mine, Izvorul apelor vii, şi şi-au săpat puţuri, puţuri crăpate, care nu ţin apă.

Apă. Niciun om nu poate supraviețui fără ea trei zile. Nicio altă resursă nu este la fel de esențială pentru a susține viața. Niciuna.

Există apă pentru tine. Nu doar îndeajuns ca să îți astâmperi setea, ci o cantitate nelimitată care te va umple și va da pe dinafară din tine într-o lume însetată.

Dar apa de care ai nevoie să găsește într-o singură Sursă. O să-ți spun direct, nu e niciun secret aici. Doar un singur răspuns pentru setea ta: Isus.

Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea, spune El în Evanghelia după Ioan. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie

Numai El este sursa din care curg toate lucrurile după care tânjim și care sperăm să devenim. El întotdeauna eliberează. Pentru că față de El nu avem nimic de demonstrat.

Jennie Allen, Facing Hard Battles? Here — You’ve Got to Know the Enemy’s Secret Strategy

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării. Am fost voluntar și am lucrat ca redactor la RVE Bucureşti din 2006 până în februarie 2020. Irina Trancă. Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s