Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire, este neprihănit, cum El însuşi este neprihănit. Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului” (1 Ioan 3:7-8)

2. Nădejdea că eşecurile noastre vor fi iertate

Iată cea de-a doua implicaţie a dublului adevăr, acela că Hristos a venit să nimicească obiceiul nostru de a păcătui şi de a ne ierta păcatele. Şi această implicaţie este: noi progresăm în biruinţa asupra păcatului nostru când avem nădejdea că eşecurile noastre vor fi iertate. Dacă nu ai această nădejde că Dumnezeu îţi va ierta păcatele, când porneşti la luptă împotriva păcatului, renunţi repede.

Mulţi dintre voi vă gândiţi la nişte schimbări în noul an, pentru că aţi căzut într-un model de viaţă păcătos şi doriţi să ieşiţi din el. Doriţi noi moduri de îmbunătăţire a felului cum mâncaţi. Noi moduri de distracţie. Noi moduri de dăruire.  Noi modalităţi de relaţionare cu partenerul de viaţă. Noi modalităţi de  a avea timp de părtăşie cu familia. Noi modalităţi de somn şi exerciţiu fizic. Noi moduri de  a avea curaj în a mărturisi.  Dar te lupţi şi te întrebi dacă merită.  Ei bine, iată care este cel de-al doilea dar de Crăciun: Hristos nu a venit doar să nimicească lucrările diavolului – obiceiul nostru de a păcătui – El a venit şi pentru a fi un avocat al nostru când eşuăm în luptă.

Aveți grijă, însă! Nu schimbați harul Lui Dumnezeu în permisiune pentru a continua în păcat.

Luptaţi cu aceste modele păcătoase din viaţa voastră. Lăsați ca eșecurile să vă dea nădejdea de a continua lupta. Vă scriu acest lucru, ca să nu păcătuiţi, dar dacă păcătuiţi, aveţi un avocat, pe Isus Hristos.

John Piper, Good News of Great Joy

Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s