Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire, este neprihănit, cum El însuşi este neprihănit. Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului” (1 Ioan 3:7-8)

Dacă Fiul lui Dumnezeu a venit să te ajute să te opreşti din a păcătui – ca să distrugă lucrarea diavolului – şi dacă a venit şi să moară pentru ca, atunci când păcătuieşti, să existe o ispăşire, o îndepărtare a mâniei lui Dumnezeu, atunci ce implică acest lucru pentru viaţa ta?

Trei lucruri. Şi sunt trei lucruri pe care ar fi minunat să le ai. Le voi prezenta pe scurt ca daruri de Crăciun.

  1. Un scop clar în viaţă

Acest dar implică să ai un scop clar în viaţă. Negativ spus, nu păcătui. „Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi.” (1 Ioan 2:1). „Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului” (1 Ioan 3:8). Din punct de vedere pozitiv, tot răspunsul este însumat în 1 Ioan 3:23. Este cel mai bun rezumat al epistolei lui Ioan. Observaţi această poruncă „unică”- „Şi porunca Lui este să credem în numele Fiului Său Isus Hristos, şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El”. Aceste două lucruri sunt atât de strâns legate încât Ioan le numeşte o singură poruncă: credinţa în Isus şi iubirea celorlalţi. Acesta este scopul tău. Aceasta este esenţa vieţii creştine. Încrederea în Isus, iubirea oamenilor. Încrede-te în Isus, iubeşte-i pe oameni. Acesta este primul dar: un scop în viaţă.

John Piper, Good News of Great Joy

Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s