Devenind o prezență vindecătoare #45


Omul este centrat pe suferințele sale și asta nu-i aduce decât suferință în plus. În Biserică, omul învață să cuprindă în inima sa și alte dureri și, în mod paradoxal, cine face lucrul acesta simte în inima lui fericire, pentru că nu se mai uită doar la el și astfel egoul începe să se topească, pentru că „eu” devine „noi”, pentru că împreună-rugăciunea aduce omului o stare de mulțumire și împlinire.

Aceasta este puterea Duhului Sfânt, care îl face pe om să se ridice din oboseală, din păcate, din necazuri și nenorociri și să se însuflețească spre Dumnezeu. Dacă iubești, Duhul Lui va coborî peste tine și nu te vei mai gândi doar la tine, la problemele tale (reale sau închipuite), pentru că vei avea bucuria de a întâlni un alt om peste care să reverși Darurile pe care Duhul Sfânt ți le-a făcut.

Eu știu un singur lucru: bun, rău, performant, neperformant, beteag, bolnav, sănătos, hotărât, nehotărât, speriat, nesperiat, de El nu mă desprind! Rugăciunea mea asta este și cred în ea din toată inima mea: „Doamne, ai coborât, din Iubire, în iad, acum două mii de ani și i-ai eliberat pe cei ce s-au sălășluit acolo. Te rog, coboară și după mine!” Chiar de sunt în fundul iadului, de El nu mă desprind. Aceasta este singura tensiune din mine, pe care o cultiv zi de zi, clipă de clipă. Noaptea, când mă trezesc, gândul mi-e tot acolo. Disperarea mă face să mă țin de mâna Lui. Disperarea pe care o simt când văd în jurul meu un ocean nesfârșit, în care  nu te poți sprijini pe nimic.

pr. Visarion Alexa

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: