Enciclopedia Crăciunului – Istoria pomului de Crăciun – partea a III-a


Acum patru ani am împrumutat de la bibliotecă Enciclopedia Crăciunului de Gerry Bowler, din dorința de a învăța despre istoria obiceiurilor acestei Sărbători, atât din propria curiozitate, cât și pentru a-i explica copilului meu ce semnificație au acestea. În săptămânile care urmează, vă voi împărtăși și vouă ce am aflat, de la motivul pentru care sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie până la istoria pomului de Crăciun și a câtorva dintre ornamentele cu care îl împodobim.


La sfârșitul secolului al XIX-lea, germanii au început să-și facă griji cu privire la efectele comerțului cu pomii de Crăciun asupra pădurilor naționale. Cei care căutau brazi cu o formă perfectă retezau vârful copacilor mari, împiedicându-le astfel creșterea. Au fost adoptate legi care le interziceau oamenilor să ia mai mult de un singur exemplar, unii solicitând chiar renunțarea completă la pomul de Crăciun, ca măsură de conservare. Printre aceștia se afla și președintele american Teddy Roosevelt, care a interzis pomii de Crăciun la Casa Albă. În America de Nord, când generația baby boom a crescut și a părăsit domiciliul părintesc în anii 1970 și 1980, mulți părinți au înlocuit pomul real cu unul din plastic.


Voi ce brad instalați de Crăciun (dacă o faceți): natural sau din plastic?

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: