Frumusețe în întuneric #12 – Comunitatea hrănește arta


Nu există „curs de creativitate”. Desigur, există oameni care-și câștigă existența ca artiști și antreprenori. Dar acei oameni, insist, nu sunt mai creativi decât alții.

A spune că soția mea, care ar fi prima care ți-ar spune că nu e artist, nu e creativă, e pentru mine un gând ofensator. Ea a dat naștere la trei copii, și nimic nu este mai frumos de creativ pe pământ ca asta. De asemenea, casa noastră este frumoasă și miroase întotdeauna bine. Ea și-a dedicat viața creării unui loc hrănitor, primitor și ospitalier în care să crească copiii noștri. Nu-mi spune mie că ea nu e creativă.

Vezi tu, comunitatea nu există cu adevărat online. Trebuie să se întâmple în persoană, în timpul unei mese, în timpul unei conversații, unde doi sau mai mulți sunt adunați în numele lui Dumnezeu.

…comunitatea care ți s-a dat este cea pe care trebuie să înveți s-o iubești.


Frumusețe în întuneric – gânduri despre comunitate, chemare și misterul creației este o serie de fragmente din cartea Adorning the Dark de Andrew Peterson

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: