Descoperă numele lui Isus – Emanuel (Dumnezeu este cu noi)


Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu și-I vor pune numele Emanuel, care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi”. (Matei 1:23)

Este uluitor când te gândești la acest lucru: Dumnezeu Însuși Și-a lăsat deoparte strălucirea, S-a îmbrăcat în trup de om și a devenit unul dintre noi. A umblat printre noi, a mâncat, a râs, a plâns, a dormit, S-a simțit obosit, mânios, fericit. El, Creatorul lumii, a devenit ca unul dintre cei creați, pentru că tânjește să fie cu noi. Și a fost gata să facă orice a fost nevoie, chiar și să-Și lase deoparte slava, smerindu-Se până la moarte – pe cruce – doar ca să fie cu noi pentru totdeauna. Ce dragoste uimitoare!

Emanuel, sunt atât de smerită de manifestarea dragostei Tale! Când mă gândesc că Tu de bunăvoie ai renunțat la slava cerului ca să vii pe acest pământ umil, să trăiești alături de niște oameni păcătoși, să mori pentru o omenire nerecunoscătoare, să ne asiguri o veșnicie împreună cu Tine! Iartă-mă că sunt atât de absorbit de propria viață, încât pierd din vedere această dragoste uimitoare. Ajută-mă să nu încetez niciodată să fiu uimit de ceea ce ai făcut pentru mine.

Asheritah Ciuciu, Descoperă frumusețea numelor lui Isus

Mai multe resurse conexe aici.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: