Descoperă numele lui Isus – Cristosul (Mesia)


[Împăratul Irod] a adunat pe toți preoții cei mai de seamă și pe cărturarii norodului și a căutat să afle de la ei unde trebuia să Se nască Cristosul. (Matei 2:4)

„Cristos” este traducerea grecească a cuvântului ebraic Mesia, care înseamnă „Cel uns”. În vremurile Vechiului Testament, ungerea însemna a fi pus deoparte pentru slujire, în special ca împărat sau preot. Isus a venit nu ca un uns oarecare, ci El era Cel uns atât Împărat, cât și Preot, pus deoparte nu de vreun om, ci de Dumnezeu Însuși.

Doamne, ce mare privilegiu am să fac parte din familia Ta! Iartă-mă că am impresia că știu totul despre Tine și că încerc să Te limitez conform percepției mele. Cu toate că niciodată nu voi putea să Te cunosc pe deplin, ajută-mă să continui să învăț despre caracterul Tău. Câtă speranță ne-ai adus tuturor, speranță fără de care am fi fost pierduți!

Asheritah Ciuciu, Descoperă frumusețea numelor lui Isus

Mai multe resurse conexe aici.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: