Descoperă numele lui Isus – Lumina lumii


Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om venind în lume.

(Ioan 1:9)

În întreaga Scriptură, întunericul adesea reprezintă răul și minciuna, în timp ce lumina reprezintă binele, adevărul și sfințenia.

Prin urmare, nu este surprinzător că Isus Se prezintă cu acest nume: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții” (Ioan 8:12).

El nu scoate la iveală numai păcatele noastre, ci și tot ceea ce este frumos în jurul nostru. El ne trezește sufletul pentru a vedea istoria răscumpărării și lucrările minunate ale lui Dumnezeu pretutindeni în jurul nostru. Așa cum spune David: „prin lumina Ta vedem lumina” (Ps.36:9).

O, măreață Lumină a lumii, umple-mi sufletul cu prezența Ta orbitoare. Îți mulțumesc că faci ca lumina Ta să strălucească în viața mea. Deschide-mi ochii să văd lucrările minunate ale mâinii Tale peste tot în jurul meu și ajută-mă să împlinesc lucrarea la care m-ai chemat, fără să mă plâng sau să cârtesc, strălucind ca stelele în această lume stricată și întunecată. Trezește-mi sufletul înaintea Ta și ajută-mă să strălucesc cu putere în locul în care Tu m-ai așezat.

Asheritah Ciuciu, Descoperă frumusețea numelor lui Isus

Mai multe resurse conexe aici.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: