Descoperă numele lui Isus – Advent 2020


Așa cum spuneam în episodul special al emisiunii CARTEA E O VIAȚĂ de săptămâna trecută, vă invităm ca, începând de astăzi, să descoperim cele 20 de nume ale lui Isus incluse de Asheritah Ciuciu în volumul cu meditații de Advent, Descoperă frumusețea numelor lui Isus, și să ne rugăm împreună inspirați de aceste nume.

ISUS

Ea va naște un Fiu și-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. (Matei 1:21)

Numele Isus este transliterația numelui ebraic Iosua, care înseamnă „Domnul este mântuire”. În vremurile biblice, acesta nu era un nume neobișnuit, tot așa cum Isus Însuși nu părea să fie ieșit din comun pentru cei alături de care a crescut. Cu toate acestea, numele pe care l-a primit El este de o mare însemnătate, având în vedere cine este El și ce a făcut El pe pământ.

Isuse drag, Îți mulțumesc că ai venit să mântuiești nu numai pe Israel, ci pe toți cei care Te cheamă. Deseori sunt absorbit de încrederea în neprihănirea proprie și am impresia că mântuirea mea este finalizată, însă Tu dorești o înnoire continuă a inimii mele; Tu vrei să mă salvezi din această atitudine arogantă și să mă transformi după chipul Tău. „Cercetează-mă, Dumnezeule, și cunoaște-mi inima!… Vezi dacă sunt pe o cale rea și du-mă pe calea veșniciei!” (Ps. 139:23-24).

Asheritah Ciuciu, Descoperă frumusețea numelor lui Isus

Mai multe resurse conexe aici.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: