Noi apariții editoriale: octombrie – noiembrie 2020


Toamna aceasta a fost bogată în noi apariții interesante, inedite și de folos, așa că vă prezentăm și noi, astăzi, câteva cărți care ne-au atras atenția în ultima perioadă.

Darul Durerii – Philip Yancey și dr. Paul Brand

Anunțăm cu mare bucurie reeditarea acestei cărți, care nu era disponibilă în perioada în care noi am prezentat celelalte două cărți ale lui Philip Yancey cu dr. Brand, O făptură atât de minunată și Creați după chipul Său.

Darul durerii cercetează misterul durerii și-i dezvăluie importanța, aruncând o lumină asupra unui dar pe care niciunul dintre noi nu ni-l dorim, dar fără de care nu putem trăi. Vom prezenta și noi această carte în curând în emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ, așa că urmăriți-ne pentru a afla mai multe despre această carte cu totul deosebită.

Disciplinele spirtuale – Richard Foster

Dumnezeu ne-a dat Disciplinele vieții spirituale ca mijloc prin care putem primi harul Său. Disciplinele ne permit să ne înfățișăm înaintea lui Dumnezeu pentru ca El să ne poată transforma.” – Richard Foster

Multe cărţi contemporane tratează aspecte specifice ale vieţii interioare, însă cea de faţă se evidenţiază prin abordarea unei varietăţi impresionante de teme esenţiale, într-o notă plină de îndrăzneală şi prospeţime. Având o viziune adânc înrădăcinată în opera clasicilor devoţionali, autorul examinează un spectru larg de experienţe umane, de la mărturisire până la simplitatea bucuriei, dând naştere unei cărţi care e produsul unor lecturi vaste şi a unei gândiri profunde şi care nu poate fi citită decât pe îndelete.

Pledoarie pentru dialog. Protestantism și ortodoxie – Ovidiu Dorin Druhora

Teza cu titlul Pledoarie pentru dialog pornește de la următoarea întrebare: este posibil ca două tradiții creștine (ortodoxă și protestantă/evanghelică) atât de diferite, să se angajeze într-un dialog teologic autentic, onest și fructuos?

Un astfel de dialog este întotdeauna o experiență transformatoare, de aceea modelul teoretic pe care se bazează această cercetare este inspirat din triada: informare-formare-transformare. Cititorul va descoperi că dialogul teologic între cele două tradiții este posibil și necesar, chiar obligatoriu.

Pe urmele lui Robert Murray M’Cheyne. Istoricul Misiunii Scoţiene pentru evreii din Iaşi – Mihai Ciucă

Cartea expune modul în care Dumnezeu a lucrat în trecut, trimițând misionari care au activat printre evrei, dar în imediata vecinătate a românilor, oferindu-le și acestora o mînă întinsă. Pe lîngă problema teologică, Mihai Ciucă a aprofundat și aspecte etnologice legate de cultura evreilor, de locul lor în societatea românească a timpului, pe de-o parte. Pe de alta, se dovedește un fin observator al modurilor în care reprezentanții Misiunii Scoțiene au interacționat cu românii și germanii din locurile în care au activat.

Cartea psalmilor. Psalmii 1-50. Ediție bilingvă.

Volumul conține traducerea din ebraică a primei părţi din Cartea Psalmilor, după textul masoretic din Biblia Hebraica Stuttgartensia (Stuttgart, 1977), care preia, în cea mai îngrijită variantă completă de pînă acum, manuscrisul Codex Leningradensis. Este prima traducere academică, neconfesională a Psalmilor din limba ebraică în limba română, realizată de o echipă formată din doctoranzi și cadre universitare care au absolvit Programul de Studii Iudaice și/sau Programul de Studii Religioase – Texte și Tradiţii din cadrul Facultăţii de Limbi și Literaturi Străine a Universităţii din București. Textul este completat de un material audio, cu cinci psalmi în limba ebraică în lectura dlui Rafael Shaffer, Prim-Rabin al României.

Jean Calvin – Pelerin și pastor – W. Robert Godfrey

În luna octombrie, v-am prezentat pe blogul nostru mai multe cărți din sezonul nostru special 500 de ani de la Reforma protestantă. Pe această listă, mai puteți adăuga și cartea lui W. Robert Godfrey care îl readuce în atenție pe Jean Calvin și impresionanta sa lucrare în Geneva, care a influențat mai apoi, semnificativ, civilizația occidentală. Autorul urmărește să comunice pasiunea și credința lui Calvin prin citate extinse din lucrările sale, astfel încât ceva din forța și elocvența limbajului său să poate fi experimentate de noi, cititorii.

Și nu în ultimul rând, vă prezentăm cele mai noi cărți apărute în limba română ale mult îndrăgitei autoare Lucy Maud Montgomery:

  • Povestitoarea – o altă istorisire sensibilă și plină de aventură, având-o ca protagonistă pe Sara Stanley, supranumită povestitoarea, cea cu „voce ca un curcubeu”.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: