Dumnezeu este în iesle – 2 ianuarie


Posesiunile materiale înșeală inima omului să creadă că ele oferă siguranță și o viață fără griji, dar, de fapt, ele sunt chiar cauza îngrijorării. Când inima este concentrată asupra posesiunilor, acestea adaugă o povară sufocantă de îngrijorare. Îngrijorările duc la acumularea de și mai multe posesiuni, iar mai multe posesiuni duc înapoi la îngrijorare. Vrem să ne asigurăm viețile; îngrijorându-ne, vrem să scăpăm de îngrijorare, dar adevărul este chiar opusul.

Cătușele care ne țin legați de posesiuni sunt ele însele îngrijorări. Folosind posesiunile pentru a ne asigura următoarea zi, le folosim greșit. Îngrijorarea este întotdeauna direcționată spre ziua de mâine. În sensul cel mai strict, însă, posesiunile sunt rezervate zilei de azi. De aceea, tocmai asigurarea zilei de mâine mă face atât de nesigur azi. Ajunge zilei necazul ei. Doar cei care își pun ziua de mâine în mâinile lui Dumnezeu și primesc cele trebuincioase pentru ziua de azi, aceia sunt cu adevărat în siguranță. A fi gata să primim în fiecare zi ne eliberează de ziua de mâine. Gândul la ce va fi mâine ne duce la o permanentă îngrijorare.

Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’ sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’ Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. Matei 6:31-34

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: