Dumnezeu este în iesle – 3 ianuarie


Oare de ce gândurile mi se abat atât de repede de la Cuvântul lui Dumnezeu, iar în ceasul în care este nevoie, cuvântul de care este nevoie nu este acolo? Oare uit să mănânc sau să beau sau să dorm? Atunci, de ce uit Cuvântul lui Dumnezeu?

Pentru că nu pot să spun încă ceea ce spune psalmistul: Mă desfătez în orânduirile Tale şi nu uit Cuvântul Tău. Eu nu uit lucrurile în care îmi găsesc plăcerea. Uitarea nu este o problemă a minții, ci a întregii ființe, a inimii. Nu uit niciodată lucrurile de care depind trupul să sufletul meu. Cu cât încep să iubesc mai mult poruncile lui Dumnezeu și Cuvântul Lui, cu atât mai prezente vor fi ele în fiecare ceas. Doar dragostea mă protejează de uitare.

Deoarece Cuvîntul Domnului ne-a vorbit în istorie și, deci, în trecut, amintirea și repetarea a ceea ce a învățat trebuie să fie un exercițiu necesar, zilnic. În fiecare zi trebuie să ne întoarcem din nou la faptele mântuitoare ale lui Dumnezeu, pentru a merge mai departe. Credința și ascultarea vin prin memorare și repetare. Rememorarea devine puterea prezentului, pentru că Dumnezeul care odată a făcut totul pentru mine îmi aduce astăzi aminte de aceasta.

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Binecuvântat să fii Tu, Doamne! Învaţă-mă orânduirile Tale! Cu buzele mele vestesc toate hotărârile gurii Tale. Când urmez învăţăturile Tale, mă bucur de parc-aş avea toate comorile.Mă gândesc adânc la poruncile Tale şi cărările Tale le am sub ochi. Mă desfătez în orânduirile Tale şi nu uit Cuvântul Tău. Fă bine robului Tău, ca să trăiesc şi să păzesc Cuvântul Tău! Deschide-mi ochii, ca să văd lucrurile minunate ale Legii Tale! Psalmul 119:11-18

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: