„Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult; şi tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu el”. (Matei 2:3)

Isus îi tulbură pe cei care nu doresc să I se închine şi aduce împotrivire față de cei care doresc să I se închine. Probabil nu aceasta este ideea principală în evanghelia după Matei, dar nu poate fi pierdută din vedere pe măsură ce povestirea continuă.

În această povestire, sunt două feluri de oameni care nu doresc să i se închine lui Isus, Mesia.

Primii sunt cei care nu fac nimic legat de Isus. El nu există în viaţa lor. Acest grup este reprezentat de  preoţii  cei mai de seamă  şi cărturari. Versetul 4: „A adunat pe toţi preoţii cei mai de seamă şi pe cărturarii norodului, şi a căutat să afle de la ei unde trebuia să se nască Hristosul”  Şi ei i-au spus: şi-au făcut treaba, ca de obicei. Tăcerea şi inactivitatea liderilor este copleşitoare având în vedere  măreţia a ceea ce urma să se întâmple.

Celălalt grup de oameni care nu vrea să I se închine lui Isus este acela care se simte ameninţat de El. Acesta este Irod din  povestirea noastră. Lui îi este foarte teamă. Atât de tare încât unelteşte, înşeală şi comite genocid doar ca să scape de Isus.

Şi în zilele noastre avem aceleaşi tipuri de opoziţii faţă de Isus şi închinătorii Săi: indiferenţa şi duşmănia. Te afli în unul din cele două grupuri?

Fie ca de acest Crăciun, să Îl iei în considerare pe Mesia şi să te gândeşti ce înseamnă să I te închini Lui.

John Piper, Good News of Great Joy

Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s