„Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi,  cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu el, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui. Şi nu numai atât, dar ne şi bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea” (Romani 5:10-11)

Cum găsim împăcare cu Dumnezeu şi bucurie în El în mod practic? Răspunsul este: fă acest lucru prin Domnul Isus. Ceea ce înseamnă, cel puţin în parte, să faci din întruchiparea  lui Isus din Biblie- lucrarea şi cuvintele portretizate în Noul Testament – conţinutul esenţial al bucuriei tale în Dumnezeu. Bucuria fără Hristos nu-L onorează.

Astfel, ca să te bucuri în Dumnezeu, te bucuri de ceea ce vezi şi cunoşti despre Dumnezeu în imaginea lui Isus Hristos. Şi acest lucru este experimentat din plin când dragostea lui Dumnezeu este turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt.

Aceasta este ideea Crăciunului.

Isus a cumpărat împăcarea noastră. Isus ne-a dat capacitatea de a primi această împăcare şi de a deschide acest dar. Isus Hristos străluceşte, de când deschidem  acest dar de nedescris,  ca Dumnezeu întrupat şi ne motivează la a ne bucura în El.

Priveşte la Isus de acest Crăciun. Primeşte împăcarea pe care El a cumpărat-o. Nu Îl pune pe raft fără  să-L deschizi. Nu Îl deschide ca apoi să faci din El doar un mijloc pentru celelalte plăceri ale tale.

Deschide-L şi bucură-te de acest dar. Bucură-te în El. Fă din El plăcerea ta. Fă din El comoara ta.

John Piper, Good News of Great Joy

Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s