Un strop de viață în preajma Paștelui 2023 #16


Ce este păcătosul? Este un om ca orice om, care își dorește viața, însă neîncetat agonisește moarte întru sine. Sau, este un om care își dorește sănătate, dar neîncetat ia otravă. Oare îl vei pizmui?
Dacă îl pizmuiești pe cel păcătos, care aleargă după umbrele cele trecătoare ale acestei lumi, îi ești tovarăș în nebunie. El este fără de minte pentru că vrea să prindă ceea ce nu poate ține, iar tu din pricină că îți otrăvești inima prin pizmă. Dacă îți pare rău pentru el și îl îndrepți, îi faci bine și lui, și ție – îți întărești inima și pe a lui o tămăduiești.
În această săptămână a Postului, lărgește-ți inima ca să iasă toată zavistia. Gândește-te oare cu câte mii s-ar împuțina răutățile din patria ta dacă ar pieri pizma dintre oameni? Și cât s-ar împuțina certurile și iubirea de sine? Și cât s-ar împuțina vărsările de sânge și urâciunea? Doar de n-ar fi zavistia!
Ia seama să nu te înșeli! Zavistia nu se înfățișează sub numele ei cel adevărat. Iubirea de arginți se ascunde sub numele chiverniselii, beția sub numele iubirii de prieteni, jocurile de noroc sub numele divertismentului iar zavistia sub numele dreptății și al egalității. Și în tine însuți, zavistia se înfățișează ca o revoltă împotriva nedreptății și a inegalității. O, fiul meu, ia seama să nu te înșeli! Tot tâlharul ce vine la ușă strigă: Eu sunt binefăcătorul și prietenul tău! Păzește-te să nu te înșele glăsuirea lui și nu deschide ușa.


Sfântul Nicolae Velimirovici- Inima în Marele Post. Călăuză duhovnicească spre Înviere

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: