CEOV S23 Ep.3 – „Cu Isus pe calea rugăciunii” de Brant Pitre


În acest episod ne bucurăm să vă prezentăm un volum pe cât de util, pe atât de captivant despre creșterea spirituală, păcate și virtuți.

Dacă vă întrebați cum de ar putea o astfel de carte să fie „captivantă”, răspunsul este că este scrisă de Brant Pitre, profesor de Biblie și Teologie, actualmente cercetător la Institutul Augustinian din Denver (Colorado), specializat în studiul Noului Testament pe fondul Iudaismului antic, ale cărui cărți Fiul lui Dumnezeu și Isus Mirele, le-am prezentat și noi în episoade anterioare.

Brant Pitre are darul de a explica noțiuni teologice sau spirituale complexe pe înțelesul publicului larg și o scriitură care te face să dai pagină după pagină, curios să vezi ce descoperire interesantă vei mai face despre traducerea vreunui termen din ebraică sau greacă care dezvăluie un sens al unui pasaj biblic care până acum ți-a scăpat.

În volumul Cu Isus pe calea rugăciunii Introducere în viața spirituală Brant Pitre a pornit de la propria sa cercetare în domeniul spiritualității creștine și a decis să se concentreze asupra rădăcinilor scripturare ale acestora.

Astfel, în fiecare capitol va urmări să arate unde și în ce fel se regăsește practica spirituală sau conceptul teologic abordat atât în Scripturile ebraice (sau ce am numi Vechiul Testament), cât și în Noul Testament, mai ales în viața lui Isus, dar și în epistole.

În plus, fiecare capitol începe cu citate din scriitorii clasici ai spiritualității creștine din diferite epoci, printre care îi regăsim pe Ioan Casian, Tomas a Kempis, Ignațiu de Loyola, Tereza de Avila sau Francisc de Sales.

Alte cărți de Brant Pitre:

Fiul lui Dumnezeu

Isus Mirele

Despre disciplinele spirituale:

Disciplinele spirituale de Richard Foster

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: