6 ANI ÎN BLOGOSFERĂ + GIVEAWAY (ÎNCHEIAT)


Pe 17 februarie 2014 am creat blogul CARTEA E O VIAȚĂ. Pe 22 februarie am publicat primul articol (pe care, dacă nu îl cunoașteți, trebuie să-l descoperiți, mai ales că i-am adăugat link către emisiunea aferentă).

Așadar, astăzi împlinim 6 ani de când folosim această platformă pentru a promova și pune la dispoziția ascultătorilor emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ, în primul rând, dar și pentru a promova lectura și evenimentele care au legătură cu ea, în al doilea rând.

Câteva statistici: am publicat până acum 1522 de articole, avem 116 abonați, am adunat în acești 6 ani 54.377 de vizualizări și ne-au vizitat 29.369 de persoane.

Nu sunt cifre colosale, dar pe noi ne încurajează faptul că am cunoscut o creștere constantă de la an la an a audienței și înțelegem că asta are nevoie de timp.

Cele mai populare postări ale anului trecut au rămas, cu puține excepții, aceleași din ultimii ani:

 1. „Cele patru iubiri” de C.S. Lewis (emisiune, AICI)
 2. Recomandări de lectură pentru 2019
 3. „Viața cu Dumnezeu – practicarea prezenței lui Dumnezeu” de Fr. Laurențiu al Învierii (emisiune, AICI)
 4. „Confesiuni” de Sfântul Augustin (emisiune, AICI)
 5. Visele se împlinesc când povestea de dragoste ți-o scrie Dumnezeu (emisiune, AICI)
 6. „Feminitate pusă deoparte” de Leslie Ludy (emisiune, AICI)

Cele mai populare 6 postări din cei 6 ani;

 1. „Cele patru iubiri” de C.S. Lewis
 2. „Viața cu Dumnezeu – practicarea prezenței lui Dumnezeu” de Fr. Laurențiu al Învierii
 3. Visele se împlinesc când povestea de dragoste ți-o scrie Dumnezeu
 4. „Feminitate pusă deoparte” de Leslie Ludy
 5. „Căsătorie sfântă” de Gary Thomas (emisiune, AICI)
 6. „Confesiuni” de Sfântul Augustin

Pe canalul nostru de Mixcloud, la care am început deja și urmează să facem mai multe legături pe blog (deja există buton care duce acolo), unde găsiți cele 191 de episoade ale emisiunii CARTEA E O VIAȚĂ, avem momentan doar 23 de abonați, s-a dat play de 2062 de ori și au fost ascultate 16.729 de minute.

Folosim această ocazie ca să vă încurajăm pe cei care ne urmăriți doar pe blog sau pe Facebook, să ne faceți o vizită și acolo și să vă abonați și la canalul de Mixcloud (pe care îl puteți asculta și din aplicația Mixcloud)! Avem episoade care variază de la 6 minute la 1h 30 minute, așa că sigur veți găsi ceva să vă placă!

În perioada aceasta lucrăm la reorganizarea blogului și a canalului de Mixcloud, dorindu-ne să le facem cât mai ușor de utilizat de către voi și dorindu-ne să aveți acces cât mai direct și mai simplu la emisiuni, Vom relua și seria de recenzii în format scris a cărților prezentate în emisiuni (cu care, ahem, știm că am rămas în urmă mult) și sperăm că veți avea răbdare cu noi până vă vom putea oferi episoade noi, pentru că, de acum, suntem pe cont propriu.

Șiiii, în final, pentru a vă răsplăti fidelitatea și a vă mulțumi pentru susținerea din acești 6 ani și pentru a vă motiva să interacționați cu noi (pentru că ceea ce ne-a lipsit în acești ani au fost reacțiile „publicului”) organizăm pentru prima oară un GIVEAWAY: 6 dintre voi au ocazia să primească una dintre cele 6 cărți alese dintre preferatele voastre și ale noastre!

 1. „Viața cu Dumnezeu – practicarea prezenței lui Dumnezeu în rutina cotidanului” de Fr. Laurențiu al Învierii
 2. „Creștinism pur și simplu” de C.S. Lewis (ASCULTĂ)
 3. „Căsătorie sfântă” de Gary Thomas
 4. „Refugiul” de Corrie ten Boom (ASCULTĂ)
 5. „Păcate respectabile” de Jerry Bridges (ASCULTĂ)
 6. „Unde este Dumnezeu când sufăr?” de Philip Yancey (ASCULTĂ)

Așa cum spuneam, am ținut cont de preferințele voastre, dar am vrut să includem și câteva cărți care pentru noi au rămas de referință în toți acești ani și care, credem noi, merită mai multă atenție. Am încercat, de asemenea, să acoperim 6 domenii sau genuri, așadar, avem un „clasic” (Fr. Laurențiu), apologetică (Lewis oricum ar fi fost o categorie în sine), căsătorie, memorii (unde am rămas cu Corrie, pentru că ne-am dorit să avem și o carte scrisă de o femeie pe listă și pentru că credem că merită să fie mai bine cunoscută), viața spirituală (Bridges, cu o carte care pe noi ne-a marcat) și o carte despre suferință cum greu veți mai găsi (una dintre cele mai bune cărți scrise de Yancey).

Deci, dacă vreți să câștigați una dintre aceste cărți, scrieți un comentariu la această postare cu răspunsul la întrebarea CARE ESTE CARTEA TA PREFERATĂ? până pe 1 martie, ora 23:59.

Vă rugăm să folosiți o adresă de e-mail valabilă pentru că aceasta va fi forma de comunicare pentru a intra în posesia premiului. Se vor lua în considerare doar comentariile scrise la acest articol, iar câștigătorii, extrași prin tragere la sorți, vor primi fiecare doar una dintre cele 6 cărți.

Dați sfoară în țară și vă dorim succes!

___________________________________________

UPDATE! 

Mulțumim tuturor celor care ne-au lăsat comentarii, dar și celor care au interacționat cu postările noastre aici sau pe Facebook.

Pe baza comentariilor la această postare, după cum am promis, am extras câștigătorii (folosind RANDOM.ORG pentru a nu exista dubii 🙂 )

Annotation 2020-03-02 111524

Fiecare câștigător va primi una dintre cele 6 cărți în ordinea în care au fost menționate în postare, astfel:

 1. „Viața cu Dumnezeu – practicarea prezenței lui Dumnezeu în rutina cotidanului” de Fr. Laurențiu al Învierii va ajunge la Ana M
 2. „Creștinism pur și simplu” de C.S. Lewis va ajunge la IuPa
 3. „Căsătorie sfântă” de Gary Thomas va ajunge la orang23
 4. „Refugiul” de Corrie ten Boom la Ficioru Adina
 5. „Păcate respectabile” de Jerry Bridges la  Emil
 6. „Unde este Dumnezeu când sufăr?” de Philip Yancey la Vasile Bel

În curând veți primi un e-mail pe adresa de pe care ați postat comentariul, pentru a vedea cum puteți intra în posesia premiului 🙂

Vă mulțumim înca o dată pentru participare și fiți alături de noi în continuare aici pe blog, pe canalul nostru de Mixcloud și pe pagina de Facebook!

13 gânduri despre „6 ANI ÎN BLOGOSFERĂ + GIVEAWAY (ÎNCHEIAT)”

 1. Cartea mea preferată deși nu are neaparată legătură cu cele enumerate mai sus este Silmarillion de J.R.R Tolkien .În ea este desfașurată într-o manieră totuși ordonată geniul creatorului ce reușește cu un talent aproape de perfecțiune sa creeze o legendă,mit chiar o cultură ce reușește să dăinuie peste decenii.Este de asemenea o carte ce depășește limitele romanului fantasy și devine printre altele o carte de teologie,filozofie,mitică,politică etc.Toate acestea incluse în fascinantul univers oferit de Silmarillion.

 2. Cartea preferată, dar care nu face parte din numerotarea împreună cu celelalte cărți, pentru că este unică și nu este comparabilă, este Biblia, pentru că îți arată calea corectă în viață și veșnicie și-l decoperă pe Dumnezeu care ne iubește mai mult decât oricine, deși nu merităm.
  Prima carte, cea mai dragă este Hamid și Khinza, de Patricia St. John, pentru că mi-a dat curaj în viață. Îmi plac toate cărțile de Patricia St. John și de Kristina Roi. Le am din vremea comunistă și nu mă despart de ele. Le iubesc.
  A doua categorie sunt cărțile de teologie sistematică, pentru că ordonează calitățile lui Dumnezeu ca să înțeleg ființa complexă a Creatorului.
  A treia, sunt comentariile biblice, pentru că mă ajută să înțeleg acolo unde nu îmi este clar un verset, dar mă verific și pe mine.
  A patra categorie sunt cele ce prezintă lucruri, fapte, întâmplări și oameni, care le-au trăit în istorie.
  Vă mulțumesc pentru că mi-ați dat ocazia să îmi prezint opțiunea.

  1. Modific: How to: absurd scientific advice for common real-world problems
   Scrisa de Randall Munroe

 3. Eu citesc cu mare placere din cartea Crestinismul redus la esente, de C.S. LEWIS. Am o traducere din 1987, trasa la xerox. Am considerat-o mereu printre cele mai valoroase carti ale mele despre crestinism. Cu ocazia asta am scos-o din raft si am frunzarit-o. Oriunde aș deschide-o o gasesc incantatoare, plina de seva, de naturalete, de umor chiar. Si convingatoare- la vremea respectiva a contribuit mult la intelegerea mea (mai) corecta esentelor. Este o carte pe care o iubesc si o recomand.

 4. Dificil de mentionat o carte preferata. Sunt multe care m-au influentat, m-au ajutat in devenirea mea. Poate ca ar fi mai usor de mentionat autori. Philip Yancey, Tulburatoarele descoperiri ale harului

 5. Va doresc succes in toate proiectele. Ati crescut frumos si ati ajuns la sufletul cititorilor asta rezulta din numarul mare de vizitatori. Cu perseverenta si incredere veti ajunge acolo unde va doriti. Toate cele bune!

 6. Cartea mea preferata este Micul Print, de Antoine de Saint-Exupéry.
  “A te judeca pe tine însuți este mult mai greu decât a-i judeca pe alții. Dacă ajungi să te judeci cum trebuie, înseamnă că ești într-adevăr un om înțelept.“

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: