Un strop de viață pentru părinți #55


Când limbajul trupului este scenariul tău

Limbajul trupului trădează sau întărește limbajul verbal.

Cu timpul, am învățat să deprindem din nou modul în care să comunicăm cu trupurile noastre. Mai puțină dezaprobare ostentativă și mai multă empatie și har expresive, ceea ce a însemnat mai puține gesturi de strâns din buze, frecare a tâmplelor și umeri încordați, și mai multe fețe relaxate, respirație adâncă și ochi blânzi. Calmul și conversațiile pline de autocontrol au înlocuit reacțiile stridente.

Scenariul pe care vreau să-l strig de pe acoperiș se găsește într-o față blândă, un corp relaxat și o exprimare plină de empatie.

„Dă-mi voie să te ajut să devii calm, ca să te pot ajuta. Inspiră împreună cu mine timp de trei secunde, și expiră la patru. Haide, hai doar să respirăm. Îmi pasă.”

Am învățat că a mă alătura lor în imaturitatea lor în acest mod nu le oferă un model a ceea ce vreau să văd în copiii mei.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: