Devenind o prezență vindecătoare #43


„Am fost o victimă. N-am avut de ales. Nu eu am ales să mă nasc. Nu mi-am ales părinții, frații și surorile. Nu mi-am ales handicapurile și boala. Am fost o victimă, iar rănile, umilința și cicatricele mele sunt nedrepte.” Vedem această mânie ascunsă ieșind la suprafață în perfecționiștii ce vor să corecteze fiecare greșeală pe care o văd și să îndrepte toate relele din lume.

Locul vindecării pentru aceste persoane rănite este Crucea.

Privind Crucea, începem să înțelegem cât de mult Se identifică Hristos cu adevărul, și nu doar cu adevărul sclipitor, strălucitor și frumos al lui Dumnezeu pentru noi toți. Crucea Lui reprezintă adevărul înspăimântător și revoltător despre noi toți – adevărul despre invidia, ura, pofta, egoismul și mînia care sălășluiesc în această lume căzută, păcătoasă, a ființelor umane. Adevărul viețuirii în această lume a ieșit la suprafață prin răstignirea Fiului lui Dumnezeu. Acum știm că Dumnezeu înțelege cum e să trăiești în această lume. El este Tămăduitorul rănit, e Marele nostru Preot mișcat de simțământul infirmităților noastre.

Aceasta este vestea cea bună, prea bună pentru a fi adevărată, pentru fiecare perfecționist care nu poate face față sentimentelor contradictorii dinăuntrul lui și pe care crede că nu-l poate împărtăși lui Dumnezeu. Pe Cruce, El a experimentat toate acestea și încă mult mai mult.


David A. Seamands – Leac pentru suflete vătămate

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: