Dumnezeu este în iesle #14


Într-o răsturnare de neînțeles a întregii gândiri aparent drepte și cuvioase, Dumnezeu Se declară vinovat în fața lumii și astfel stinge vinovăția din lume. Dumnezeu Însuși ia calea umilitoare a reconcilierii și astfel eliberează lumea. Dumnezeu dorește să fie vinovat de vinovăția noastră și ia asupra Sa pedeapsa și suferința pe care această vinovăție a adus-o asupra noastră. Dumnezeu ține locul necredinței, iubirea ține locul urii, Cel Sfânt ține locul păcătosului. Acum nu mai există vreo necredință, vreo ură, vreun păcat pe care Dumnezeu nu Și l-a asumat asupra lui, pentru care să nu fi suferit și să nu fi ispășit. Acum nu mai există o realitate sau o lume care nu fie împăcată cu Dumnezeu și în pace. Asta a făcut Dumnezeu prin Fiul Său iubit Isus Hristos. Ecce homo – privește Dumnezeul întruchipat, misterul de nepătruns al iubirii lui Dumnezeu pentru lume. Dumnezeu iubește oamenii. Dumnezeu iubește lumea – nu oamenii ideali, ci oamenii așa cum sunt, nu o lume ideală ci lumea reală.

Ne pregătim să fim martorii unui mister. Mai precis, ne pregătim să privim Misterul, Dumnezeul care a devenit trup. Deși e bine că noi căutăm să Îl cunoaștem pe Cel Sfânt, nu e prea bine să presupunem că vom îndeplini acest scop, să presupunem că vom cunoaște despre El mai mult decât ne-a făcut El cunoscut. Profetul Isaia ne ajută să ne recunoaștem limitările când scrie “ ‘Cu cine Mă veți asemăna […]?’ zice Cel Sfânt.” Privește lucrurile așa: El nu poate fi cuprins în întregime de ideile noastre despre El, dar găsim pretutindeni lucruri  care ne sugerează idei despre El. El nu poate fi înțeles, dar poate fi atins. Venirea Lui în trup – acest Mister pe care ne pregătim să îl privim din nou – confirmă că poate fi atins.

Cu cine voiţi să asemănaţi pe Dumnezeu? Şi cu ce asemănare Îl veţi asemăna? Nu ştiţi? N-aţi auzit? Nu vi s-a făcut cunoscut de la început? Nu v-aţi gândit niciodată la întemeierea pământului? El şade deasupra cercului pământului şi locuitorii lui sunt ca nişte lăcuste înaintea Lui; El întinde cerurile ca o maramă subţire şi le lăţeşte ca un cort, ca să locuiască în el. El preface într-o nimica pe voievozi şi face o nimica din judecătorii pământului. Isaia 40:18, 21-23

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: