Dumnezeu este în iesle #6


Liniștea – Așteptând Cuvântul lui Dumnezeu. Stăm în liniște la primele ore ale dimineții pentru că Dumnezeu trebuie să aibă primul cuvînt, și stăm în tăcere înainte de culcare pentru că Dumnezeu are și ultimul cuvânt. Stăm în tăcere nu pentru a dezonora cuvîntul, ci pentru a-l onora și a-l primi cum se cuvine. Tăcerea înseamnă, până la urmă, a aștepta Cuvântul Domnului și a pleca apoi binecuvântați de Cuvântul lui Dumnezeu. Tăcerea înaintea cuvântului va avea efect asupra întregii zile. Dacă am învățat să tăcem înaintea cuvîntului, vom ști cum și când să tăcem sau să vorbim de-a lungul zilei.

Există și o tăcere de nepermis, ofensatoare, mulțumită de sine și plină de mândrie. De aceea, nu tăcerea în sine este importantă. Tăcerea creștinului este o tăcere care ascultă, o tăcere smerită care poate fi ruptă de dragul smereniei. Este o tăcere conectată cu lumea. Este un lucru deja cunoscut că, în tăcere, există o putere miraculoasă de purificare, de clarificare, de a aduce în atenție ceea ce este important. Tăcerea înaintea cuvântului, însă, duce la auzirea Cuvîntului lui Dumnezeu, și ne ajută să spunem cuvîntul lui Dumnezeu la momentul potrivit. Iar ceea ce nu este necesar să fie spus, rămîne nespus.

Suflete al meu, găseşte-ţi liniştea numai în Dumnezeu, căci de la El vine nădejdea mea. Numai El este stânca mea şi mântuirea mea. El este întăritura mea; nu voi fi clătinat! Mântuirea şi slava mea sunt în Dumnezeu, Stânca mea cea tare. Adăpostul meu este în Dumnezeu. Poporule, încrede-te în El în orice vreme, varsă-ţi inima înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru. Psalmul 62:5-8

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: