Noi apariții editoriale – octombrie 2021


În speranța că sosirea toamnei ne va îmbia să acordăm mai mult timp lecturii, iată câteva noutăți pe care le-am remarcat și vi le recomandăm pentru a petrece serile răcoroase în compania unor cărți interesante și de folos.

Începem lista cu un volum care se anunță deosebit de interesant: Obiceiuri și tradiții din vremurile biblice. Cum trăiau oamenii din vremurile biblice, de Howard F. Vos. Cele 21 de capitole ale lucrării înfățișează imaginea fiecăreia dintre marile epoci ale istoriei biblice, din vremea lui Avraam și până în primul veac al erei creștine. În fiecare capitol, ne sunt prezentate geografia, contextul politic, tehnologia militară, alimentele și îmbrăcămintea, viața socială și de familie specifice fiecăreia dintre marile blocuri narative ale Scripturii – toate, însoțite de ilustrații, diagrame și casete explicative. Iată un excelent ghid istoric pentru studiul cadrului necesar înțelegerii narațiunilor biblice.

Ne bucurăm și de apariția, la Editura Jubilate, a cărții Ofrandă necurmată de Richard S. Mauney, însoțită de un ghid de studiu. Cartea abordează subiectul închinării într-un mod cuprinzător, prezentând bazele biblice ale închinării, oferind o expunere succintă a istoriei acesteia și, în final, atingând cele mai practice aspecte ale închinării deopotrivă personale și comunitare.

Cum să vorbești cu copiii tăi despre Dumnezeu. 30 de conversații pe care orice părinte creștin trebuie să le poarte de Natasha Crain abordează subiecte precum existența lui Dumnezeu, natura și Dumnezeu, știința și Dumnezeu, credința în Dumnezeu, urmărind să echipeze părinții pentru a-și ajuta copiii să dezvolte convingeri sănătoase cu privire la credința lor, pregătindu-i pentru provocările și îndoielile cu care se vor confrunta într-o lume tot mai sceptică și ostilă.

Pentru că în lista precedentă aminteam de cartea Ce-mi mai lipsește?, o colecție de predici de Dumitru Cornilescu, menționăm și ediția aniversară a volumului Viața și lucrarea lui Dumitru Cornilescu de Alexandru Măianu cu completări, dedicată centenarului de anul acesta. Am dedicat și noi un episod special Centenarului Cornilescu (1921-2021) în care vom vorbi, printre altele, și despre aceste două cărți, așa că stați pe-aproape, pentru că îl veți putea asculta chiar săptămâna aceasta. Ambele au reduceri substanțiale la Librăria Stephanus din București (în cea fizică, dar și online).

În volumul Scrieri Vol.1: Puterea schismei. Turn inclinat, Teodor Baconschi inițiază un dialog alert, de o amplă apertură ideatică, pe teme patristice, ecumenice, antropologice și hermeneutice, structurate într-o varietate de studii, conferințe, articole, recenzii, note de călătorie, portrete ale unor personalități emblematice pentru spiritualitatea europeană.

Georges Florovsky. Scrieri esențiale, ediție îngrijită de Dr. Paul Ladouceur și Dr. Brandon Gallaher, este un volum ce conţine cele mai importante studii scrise de Florovsky şi oferă cititorilor texte esenţiale ale marelui teolog ortodox al secolului al XX-lea, care, în prezent, sunt greu accesibile şi, de cele mai multe ori, editate îndoielnic. Editorii Brandon Gallaher şi Paul Ladouceur au recuperat acest neajuns, oferind un cadru ştiinţific modern, note şi un amplu studiu care ajută la o mai bună cunoaştere a lui Georges Florovsky.

Nestemate ale învățăturilor sfinților părinți. Studii de teologie patristică, de Pr. cercet. dr. Liviu Petcu – o caldă invitație la lectură adresată omului de astăzi, pentru folosul spiritual al celor care aleg să-și hrănească și să-și desfete sufletele cu scrierile Părinților Bisericii, îmbogățindu-și astfel viața și gândirea. (și noi recomandăm studiul pastristicii în seria noastră Părinții Bisericii de pe blog)

Focul prezenței lui Dumnezeu. Apropie-te de un Dumnezeu sfânt – un nou volum din opera teologului și pastorului A.W. Tozer.

Surprinși de iubire. Incredibila poveste de dragoste dintre Joy Davidman și C.S. Lewis – un roman istoric de Patti Callahan, inspirat din povestea relației lui C.S. Lewis cu Joy Davidman Gresham.

Menționăm și cărțile lui John MacArthur, Mântuit mai presus de orice îndoială. Fii sigur de mântuirea ta! și Confruntați de Isus. Rolul confruntărilor în lucrarea lui Isus de propovăduire a învățăturii biblice

Fiecare zi merită o șansă de Max Lucado – o carte căreia îi vom dedica în curând și noi un articol pe blog

Timp cu Dumnezeu când nu mai ai timp de nimic de Asheritah Ciuciu, o autoare cu care am făcut și noi cunoștință în episodul special de Crăciun din 2020, cu cartea Descoperă frumusețea numelor lui Isus.


Celelalte liste de noutăți de anul acesta:

Noi apariții editoriale la început de 2021
Noi apariții editoriale – iunie 2021
Noi apariții editoriale – august 2021

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: