Dumnezeu este în iesle #2


A sărbători Adventul înseamnă a învăța să aștepți. Așteptarea este o artă pe care vremurile noastre nerăbdătoare au uitat-o. Lumea noastră vrea să culeagă fructe coapte când abia a terminat de plantat mlădițele. Însă de cele mai multe ori, ochii lacomi sunt înșelați; fructul care părea atât de valoros este încă verde pe dinăuntru, și este aruncat deoparte de mâinile necuviincioase ale celor dezamăgiți. Cine nu cunoaște binecuvântarea sobră a așteptării nu va experimenta niciodată pe deplin binecuvântarea împlinirii.

Cei care nu au simțit niciodată zbuciumul luptei cu cele mai profunde întrebări ale vieții, ale propriilor lor vieți, și nu au tânjit niciodată, cu răbdare, așteptând ca adevărul să fie revelat, nici măcar nu-și pot imagina spendoarea acelui moment de claritate și iluminare. Iar pentru cei care nu doresc să câștige prietenia și dragostea unei alte persoane – pentru cei care nu își deschid sufletul către cealaltă persoană așteptând cu răbdare ca dragostea și prietenia să-și facă apariția – pentru astfel de oameni, cele mai adânci binecuvântări ale veții a două suflete întrețesute vor rămâne ascunse pe vecie.

Pentru cele mai mari, cele mai profunde și cele mai delicate lucruri din lume, trebuie să așteptăm. Acestea nu se întâmplă în grabă, ci conform legilor divine ale germinării, creșterii și devenirii.

Apoi, o Odraslă va ieşi din tulpina lui Isai şi un Vlăstar va da din rădăcinile lui. Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înţelepciune şi de pricepere, duh de sfat şi de tărie, duh de cunoştinţă şi de frică de Domnul. Plăcerea Lui va fi frica de Domnul; nu va judeca după înfăţişare, nici nu va hotărî după cele auzite, ci va judeca pe cei săraci cu dreptate şi va hotărî cu nepărtinire asupra nenorociţilor ţării; Isaia 11:1-4a

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: